FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISLAMISTIČKA SKUPINA OBJAVILA ODRUBLJIVANJE GLAVE MARINCU

DUBAI, 3. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Islamistička Internet stranicaobjavila je u subotu navečer priopćenje koje se pripisuje skupiniAnsal Al-Sunna, bliskoj al-Qaidi, u kojem se navodi da je američkommarincu libanonskog podrijetla, zatočenu kao taocu krajem lipnja,odrubljena glava.
DUBAI, 3. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Islamistička Internet stranica objavila je u subotu navečer priopćenje koje se pripisuje skupini Ansal Al-Sunna, bliskoj al-Qaidi, u kojem se navodi da je američkom marincu libanonskog podrijetla, zatočenu kao taocu krajem lipnja, odrubljena glava.

Priopćenje kojemu je nemoguće neposredno utvrditi autentičnost predstavlja se kao poruka "Abdallaha Al-Hassana ben Mahmouda, emira vojske Ansala Al-Sunne, predsjedniku Georgeu W. Bushu".

Američka vojska je 30. lipnja potvrdila otmicu tog marinca, kojemu se otmičari prijetili odrubljivanjem glave, u video poruci koju je u nedjelju emitirala arapska postaja Al-Jazeera.

Desetar prve divizije marinaca čija je postrojba bila smještena u Falluji, 50 km zapadno od Bagdada, Wassef Ali Hassoun, muslimanske vjeroispovijesti, smatrao se nestalim u Iraku od 21. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙