FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NIŽA RAZINA ODREĐENOG ENZIMA U MOZGU DOVODI DO SAMOUBOJSTAVA TINEJDŽERA

CHICAGO, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Niža razina enzima u mozgu zakojeg se zna da određuju poremećaje u raspoloženju mogla bi kodtinejdžera uzrokovati želju da počine samoubojstvo, smatraju američkiznanstvenici
CHICAGO, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Niža razina enzima u mozgu za kojeg se zna da određuju poremećaje u raspoloženju mogla bi kod tinejdžera uzrokovati želju da počine samoubojstvo, smatraju američki znanstvenici

No, međutim, ni nakon posthumnog ispitivanja mozgova 34 tinejdžera, od kojih je polovica počinila samoubojstvo, a preostala polovica umrla na drugi način, uzokuje li ili djeluje li nedostatak enzima proteina kinase C (PKC) na mentalno stanje koje je dovelo do samoubojstava.

Znanstvenici od ranije ttvrde da bi niža razina tog enzima mogla biti povezana s nepravilnostima u interakciji između mozga i hormonalnih žlijezda. Razina enzima se stoga povećava nekim lijekovima za popravljanje raspoloženja.

Smanjena razina enzima je od vitalne važnosti da se razumije neurobiološki profil tinejdžera samoubojica, ali i u unapređivanju ideja za terapeutsku intervenciju", kazao je voditelj istraživanja Ghanshyam Pandey sa sveučilišta Illionis u Chicagu.

Samoubojstvo je drugi uzrok smrti među američkim tinejdžerima, a u Sjedinjenim Državama 30.000 ljudi godišnje počini samoubojstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙