FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar - počeo simpozij "Elektronika u pomorstvu"

ZADAR, 16. lipnja 2004. (Hina) - U Zadru je danas počeo s radom 46.znanstveni simpozij "Elektronika u pomorstvu" na kojemu, osim domaćih,sudjeluje više od 50 stranih stručnjaka iz područja satelitskihnavigacija, radiokomunikacija, računarskih znanosti, telekomunikacijai brodske akustike.
ZADAR, 16. lipnja 2004. (Hina) - U Zadru je danas počeo s radom 46. znanstveni simpozij "Elektronika u pomorstvu" na kojemu, osim domaćih, sudjeluje više od 50 stranih stručnjaka iz područja satelitskih navigacija, radiokomunikacija, računarskih znanosti, telekomunikacija i brodske akustike.

Simpozij se održava pod pokroviteljstvom Tankerske plovidbe Zadar i Sveučilišta u Zagrebu. Znanstvenici koji sudjeluju na simpoziju stigli su iz SAD-a, Velike Britanije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovačke, Grčke, Japana, Koreje, Francuske i BiH.

Predsjednica hrvatskog društva "Elektronika u pomorstvu - ELMAR" dr. Branka Zovko Cihlar istaknula je da je cilj ovogodišnjeg simpozija razmjena znanja među stručnjacima iz područja satelitskih navigacija i komunikacija.

Na jutrošnjoj svečanosti otvaranja simpozija osnovana je i hrvatska sekcija Britanskog kraljevskog instituta za navigaciju u ime kojega se okupljenima obratio predstavnik tog instituta David Broughton.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙