FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ĆESIĆ ROJS: ako je istina da mi brane ulazak u EU žalit ću se Strasbourgu

ZAGREB,1. srpnja(Hina) - Bivši HDZ-ov saborski zastupnik Ljubo ĆesićRojs najavio je danas da će se, pokaže li se istinitim da mu jeMinistarsko vijeće EU-a zabranilo ulazak u zemlje EU, žaliti Sudu zaljudska prava u Strasbourgu.
ZAGREB,1. srpnja(Hina) - Bivši HDZ-ov saborski zastupnik Ljubo Ćesić Rojs najavio je danas da će se, pokaže li se istinitim da mu je Ministarsko vijeće EU-a zabranilo ulazak u zemlje EU, žaliti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

"Koristit ću sva pravna sredstva da dokažem svoju nevinost", rekao je Ćesić novinarima u Saboru koji je posjetio kako bi se obratio javnosti.

Naime, visoki predstavnik EU u BiH Paddy Ashdown jučer je potvrdio da je Ministarsko vijeće EU-a dopunilo popis osoba s područja bivše SFRJ kojima se zabranjuje ulazak u zemlje članice EU-a, na kojemu su se našla i petorica hrvatskih državljana koje se tereti zbog pomaganja u bijegu haškom optuženiku Anti Gotovini.

To su, uz Ćesića, i bivši savjetnik predsjednika RH Željko Bagić, te zagrebački poduzetnik Hrvoje Petrač, Zadrani Ante Žoni Maksan i Željko Dilber.

Ćesić smatra da je popis 'nepodobnih' Hrvata izrađen u Hrvatskoj, da su ga sastavile domaće tajne službe na čelu su ravnateljem Protuobavještajne agencije Joškom Podbevšekom, da su na tom popisu prvotno stajala imena 25-orice Hrvata, od kojih je odabrano pet spomenutih.

"Sve te optužbe idu iz Hrvatske, po istom principu slažu se i haške optužnice i određuje koga će se optužiti", rekao je.

Upitan je li pomagao i pomaže li Gotovini u bijegu, Ćesić je odgovorio da je general Gotovina heroj Domovinskog rata, da je toliko sposoban da može braniti cijelu Hrvatsku, te da mu stoga nikakva pomoć ne treba.

Nije odgovorio na pitanje komunicira li s Gotovinom.

"Ante je moj prijatelj i neću ga izdati i po cijenu da izgubim glavu", kazao je, naglasivši da bi se Gotovina, da je u mogućnosti, trebao kandidirati za predsjednika države.

"No, kako on to nije u mogućnosti, mogu i ja jer su ovi sadašnji političari oni najniže kategorije", ustvrdio je Ćesić Rojs.

HDZ-ov zastupnik Branimir Glavaš Rojsu je u šali na hodniku u Saboru dobacio "Roli što ćemo s tobom kad Hrvatska uđe u EU, morat ćemo te prognati".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙