FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TOYOTA ZABILJEŽILA REKORDNU PRODAJU U EUROPI U PRVIH 6 MJESECI

FRANKFURT, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Japanski proizvođačautomobila Toyota ostvario je 15-postotni rast prodaje u Europi uprvoj polovici ove godine, na rekordnih 502.016 vozila, objavljeno jeiz te kompanije.
FRANKFURT, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Japanski proizvođač automobila Toyota ostvario je 15-postotni rast prodaje u Europi u prvoj polovici ove godine, na rekordnih 502.016 vozila, objavljeno je iz te kompanije.

Prema podacima Toyota Motor Europe, udjel te kompanije na vodećim europskim tržištima u prvom je ovogodišnjem polugodištu uvećan na 5,1 posto, s 4,7 posto koliko je iznosio u prvoj polovici godine ranije, budući je prodaja u Europi u tome razdoblju po prvi puta premašila 500 tisuća.

Kako je objavio taj drugi po veličini u svijetu proizvođač automobila, prodaja njegovih modela Yaris, Corolla, Corolla Verso i Avensis nastavlja rasti, potpomognuta ispitivanjima koja pokazuju da kupci Toyotina vozila smatraju kvalitetnim automobilima.

"Nadamo se da ćemo premašiti ciljanu razinu za ovu godinu od 860 tisuća vozila", kazao je Thierry Dombreval, čelnik Toyota Motor Marketing Europe. Ta je tvrtka u prošloj godini u Europi prodala 834 tisuća vozila - brojku koju do 2010. planira povisiti na 1,2 milijuna.

Najveće Toyotino nacionalno tržište u prvoj polovici 2004. bilo je ono talijansko, s ostvarenim rastom prodaje od 4,8 posto, na 75.118 automobila. U stopu je prate Britanija, Njemačka, Francuska i Španjolska, gdje je prodaja poskočila za 40,7 posto.

Rast prodaje u Europi nije, međutim, bio toliko snažan kao u prvom tromjesečju, kada je iznosio 23 posto, na 260.508 vozila. Dužnosnici te tvrtke za usporavanje rasta krive "uska grla" opskrbnog lanca koja ometaju ispunjenje potražnje, osobito za u Europi izuzetno popularne dizel motore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙