FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OLIMPIJSKA BAKLJA U MUENCHENU

MUENCHEN, 29. lipnja 2004. (Hina/DPA) - Olimpijska baklja stigla jedanas u Muenchen, gdje su održane olimpijske igre 1972. godine.Svečanost, na kojoj je sudjelovalo oko tisuću gledatelja, počela je naOlimpijskom stadionu, a nastavljena je ulicama Muenchena.
MUENCHEN, 29. lipnja 2004. (Hina/DPA) - Olimpijska baklja stigla je danas u Muenchen, gdje su održane olimpijske igre 1972. godine. Svečanost, na kojoj je sudjelovalo oko tisuću gledatelja, počela je na Olimpijskom stadionu, a nastavljena je ulicama Muenchena.

Baklju će ulicama glavnog bavarskog grada pronijeti 124 osobe iz sportskog i javnog života, a kulminacija svečanosti bit će na glavnom gradskom trgu Marienplatzu. Baklja će potom krenuti put Berlina, organizatora Olimpijskih igara 1936.

Olimpijada u Muenchenu prvi je veliki sportski događaj u svijetu koji je bio meta terorista. Te 1972. petorica Palestinaca ušli su u olimpijsko selo ubivši dvojicu izrelskih sportaša, a devetoricu su oteli. Za oslobađanje talaca tražili su puštanje na slobodu 200 Palestinaca koji su bili zatočeni u izraelskim zatvorima. Prilikom pokušaja oslobađanja talaca u minhenskoj zračnoj luci ubijena su devetorica Izraelaca, petorica Palestinaca i jedan policajac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙