FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSLOBOĐEN STOGODIŠNJI MESAR KOJI JE SUPRUZI PREREZAO VRAT

LONDON, 8. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Stogodišnji engleski umirovljenimesar u četvrtak je sudskom odlukom oslobođen optužbe da da je svojojsupruzi, invalidu, prerezao vrat "iz ljubavi".
LONDON, 8. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Stogodišnji engleski umirovljeni mesar u četvrtak je sudskom odlukom oslobođen optužbe da da je svojoj supruzi, invalidu, prerezao vrat "iz ljubavi".

Bernard Heginbotham priznao je krivnju za ubojstvo svoje 87-godišnje žene Ide. Ubio ju je kad je saznao da će je premjestiti iz doma u kojem su se brinuli za nju.

Kad ga je policija istoga dana došla uhititi, ustanovljeno je da je u međuvremenu pokušao počiniti samoubojstvo.

Ida Heginbotham više je puta mijenjala dom, a tužiteljica Hilary Banks priznala je da je njezin suprug zbog toga patio. "Priznao je da je u dom otišao s oružjem i ozlijedio ženu što je dovelo do njezine smrti. Nije želio da je ponovno sele i smatrao je da joj neće pružiti onakvu njegu kakvu je on želio", rekla je Banks na sudu.

Sud u Prestonu, u sjeverozapadnoj grofoviji Lancashireu, presudio je da ovaj umirovljeni mesar mora samo na 12-mjesečnu rehabilitaciju u zajednici.

Stogodišnjak je plakao dok su mu čitali presudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙