FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH DOVEO U PITANJE SPOSOBNOST JOHNA EDWARDSA ZA EVENTUALNO OBNAŠANJE PREDSJEDNIČKE DUŽNOSTI

RALEIGH, 7. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W.Bush u srijedu je doveo u pitanje sposobnost Johna Edwardsa,demokratskog potpredsjedničkog kandidata, za eventualno obnašanjedužnosti američkog predsjednika.
RALEIGH, 7. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush u srijedu je doveo u pitanje sposobnost Johna Edwardsa, demokratskog potpredsjedničkog kandidata, za eventualno obnašanje dužnosti američkog predsjednika.

"Dick Cheney može biti predsjednik", odgovorio je Bush na novinarsko pitanje o razlikama između njegovog zamjenika Richarda Cheneyja i senatora iz Sjeverne Karoline Johna Edwardsa, kojeg je Bushov demokratski protukandidat na ovogodišnjim predsjedničkim izborima John Kerry u utorak izabrao za svog potpredsjedničkog kandidata.

Američki potpredsjednik automatski postaje predsjednik države u slučaju smrti izabranog predsjednika ili njegove trajne neposobnosti za obnašanje dužnosti.

Kritike na Edwardsov račun Bush je uputio upravo iz Sjeverne Karoline, njegove matične države. Republikanski tabor Edwardsu najviše spočitava neiskustvo jer je u viskoj politici tek pet godina.

Sjeverna Karolina je uvjerljivom većinom glasala za Georgea W. Busha na posljednjim predsjedničkim izborima prije četiri godine. Kerryjev izbor Johna Edwardsa za potpredsjednika politički analitičari tumače kao njegov pokušaj da pridobije birače s američkog juga koji su 2000. godine masovno glasali za Georgea W. Busha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙