FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH KAŽE DA ĆE SAD PREDATI SADAMA HUSEINA, ALI NE I KADA

WASHINGTON,15. lipnja 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushrekao je u utorak kako će Sjedinjene Države predati bivšeg iračkogpredsjednika Sadama Huseina novoj iračkoj privremenoj vladi, ali ne ikada će se to dogoditi što uvjetuje postizanjem odgovarajućesigurnosti.
WASHINGTON,15. lipnja 2004.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush rekao je u utorak kako će Sjedinjene Države predati bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina novoj iračkoj privremenoj vladi, ali ne i kada će se to dogoditi što uvjetuje postizanjem odgovarajuće sigurnosti.

"Radimo s iračkom vladom na nekoliko pitanja, a jedno od njih je odgovarajuće vrijeme za predaju Saddama Husseina", rekao je Bush na konferenciji za novinare u Bijeloj kući s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Bush nije potvrdio da će Husein biti predan za dva tjedna, dakle do 30. lipnja, datuma određenog za prijenos vlasti na novu iračku privremenu vladu, kako je to u utorak najavio njezin premijer Iyad Allawi.

Američki predsjednik je rekao kako ni Sjedinjene Države ni nova iračka vlada ne žele "da Saddamu Husseinu ne bude suđeno za užasne zločine i mučenje iračkog naroda".

"Želim biti siguran da će, kada se izvrši prijenos suvereniteta, Sadamu Huseinu biti suđeno", rekao je Bush.

SAD drži Sadama Huseina na tajnom mjestu od njegova uhićenja u prosincu prošle godine.

Bush je također rekao kako će nova iračka privremena vlada odlučiti kako će postupiti s pobunjenim radikalnim šiitskim svećenikom Muqtada al-Sadrom.

"Privremena iračka vlada će postupiti prema al-Sadru kako joj bude odgovaralo. Oni su suvereni", rekao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙