FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UMRO AUSTRIJSKI PREDSJEDNIK THOMAS KLESTIL

BEČ, 7. srpnja 2004. (Hina) - Austrijski predsjednik Thomas Klestil(71) umro je u utorak kasno navečer u bečkoj općoj bolnici, objavilisu mediji u Beču.
BEČ, 7. srpnja 2004. (Hina) - Austrijski predsjednik Thomas Klestil (71) umro je u utorak kasno navečer u bečkoj općoj bolnici, objavili su mediji u Beču.

Zdravstveno stanje predsjednika Klestila u utorak prijepodne jako se pogoršalo, rečeno je u bečkoj općoj bolnici AKH, gdje je Klestil ležao u komi. U ponedjeljak je Thomas Klestil nakon zatajenja rada srca hitno smješten u bolnicu.

Kompjutorska tomografija koja je provedena u utorak prijepodne pokazala je oštećenje najvažnijih organa: srca, pluća, jetre i bubrega.

Austrijskog predsjednika u ponedjeljak navečer posjetio je u bolnici nadbiskup bečki, kardinal Christoph Schoenborn. On je u utorak navečer celebrirao misu u bečkoj katedrali sv. Stjepana i molio za zdravlje predsjednika Klestila.

Austrijski predsjednik u četvrtak je trebao predati dužnosti svom nasljedniku Heinzu Fischeru.

Sve svečanosti koje su bile planirane u povodu preuzimanja državnih dužnosti novog austrijskog predsjednika u četvrtak otkazane su. Jedino će se, sukladno saveznom Ustavu, u četvrtak održati sjednica oba doma austrijskog parlamenta, gdje će novi predsjednik Heinz Fischer položiti prisegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙