FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: TRAŽIT ĆE SE KOREKCIJA PLANA PLINOFIKACIJE RH

OSIJEK, 7. srpnja (Hina) - Od hrvatske Vlade i nadležnih institucijazatražit će se korekcija petogodišnjeg plana plinofikacije Hrvatske,jer u postojećem dokumentu nije predviđen projekt plinofikacijeBaranje, zaključeno je na današnjem sastanku osječko-baranjskog županaKrešimira Bubala s predstavnicima Hrvatske elektroprivrede (HEP),INA-e i tvrtke Plinacro.
OSIJEK, 7. srpnja (Hina) - Od hrvatske Vlade i nadležnih institucija zatražit će se korekcija petogodišnjeg plana plinofikacije Hrvatske, jer u postojećem dokumentu nije predviđen projekt plinofikacije Baranje, zaključeno je na današnjem sastanku osječko-baranjskog župana Krešimira Bubala s predstavnicima Hrvatske elektroprivrede (HEP), INA-e i tvrtke Plinacro.

"Smatramo da se ti planovi mogu izmijeniti i da će takva nastojanja naići na razumijevanje u hrvatskoj Vladi, jer smo takve nagovještaje čuli i na Vladinoj sjednici održanoj u Osijeku. Duboko sam uvjeren da plinofikacija Baranje mora naći svoje mjestu u razdoblju do 2006. godine", kazao je župan Bubalo.

Projekt plinofikacije Baranje predviđa izgradnju 40 kilometara plinovoda (Belišće-Osijek), a bilo bi potrebno izgraditi i oko 450 kilometara distribucijske mreže.

Izgradnja 40 kilometara plinovoda u nadležnosti je tvrtke Plinacro, a njihovi predstavnici danas su izvijestili kako je ta tvrtka dovršila projektni zadatak, na temelju kojega će se raspisati javni natječaj za projektiranje kompletnog plinovoda. Nakon toga će se, uz ishođenje lokacijske dozvole, krenuti u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. No, za sve ostale aktivnosti, istaknuli su, treba pribaviti suglasnost nadležnih ministarstava i hrvatske Vlade.

(Hina) xivuč ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙