FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 6. srpnja 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događajado 21 sat:
ZAGREB, 6. srpnja 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 21 sat:

GSTAAD - Susret 1. kola teniskog ATP turnira u Gstaadu između Ive Karlovića i Španjolca Oscara Hernandeza prekinulo je nevrijeme nakon sat vremena i 52 minute igre. Karlović je dobio prvi set sa 6-3, napravivši break kod vodstva 4-3. U drugom setu obojica su držali svoje servise pa je odluka pala u tie-breaku. Karlović je spasio tri set lopte. Četvrtu je Hernandez pretvorio u set. U trećem setu Karlović je oduzeo servis protivniku kod vodstva 2-1, ali je zbog nevremena ubrzo prekinut meč. Karlović će, u slučaju pobjede, u 2. kolu igrati protiv wimbledonskog slavljenika Rogera Federera.

1. KOLO:

Ivo Karlović (Hrv) - Oscar Hernandez (Špa) 6-3, 6-7 (6), 4-1, prekid zbog nevremena

PLITVICE - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetio je u utorak Plitvice, poprište 19. Svjetskog seniorskog i 4. juniorskog prvenstva u field streličarstvu. U hotelu Jezero Mesića su dočekali čelnici Svjetske federacije (FITA) i Alojz Mauser, predsjednik Organizacijskog odbora i Hrvatskog streličarskog saveza te Milan Jurković, župan Ličko senjske županije, Milan Čančara, načelnik općine Plitvice, te Anđelko Kružičević, ravnatelj Nacionalnog parka u ime domaćina. "Ovo nije moj prvi susret sa streličarstvom, kojeg sam i ranije upoznao. Posebno mi je drago što se ovo Svjetsko prvenstvo odvija u prelijepom ambijentu Plitivica i ne čudi me zato što su naši gosti impresionirani i puni hvale odabira lokacije. I organizatori su napravili veliki posao, budući da je ovo vrlo složeno i zahtjevno natjecanje i prema pohvalama čelnika FITE tehnički su ga obavili savršeno", istaknuo je dobro raspoložen predsjednik Mesić napuštajući Plitvice. Svoje obećanje dato streličarima tako je predsjednik Mesić ispunio, a mnogi turisti bili su ugodno iznenađeni vidjevši ga na stazama Plitvica.

LAUSANNE - Svjetski rekorder i četverostruki svjetski prvak na 1.500m Marokanac Hicham El Guerrouj mogao bi propustiti nastup na Olimpijskim igrama u Ateni zbog problema s disanjem. "Problemi su počeli u siječnju. Nakon što sam o tome razgovarao s trenerom otišao sam kod liječnika specijaliste u Toulouse. Tamo je otkriveno da imam alergiju na desetak stvari i određen mi je tromjesečni tretman. No, problem još nije riješen. I dalje uzimam lijekove svaki dan, a nakon treninga imam problema s disanjem. Nakon devet godina dominacije zabrinut sam glede nastupa u Ateni. Konačnu odluku donijet ću nakon mitinga u Zuerichu 6. kolovoza", izjavio je El Guerrouj novinarima prije nastupa na večerašnjem mitingu u Lausannei, gdje će se pokušati vratiti na pobjedničke staze nakon što je prošlog petka na mitingu Zlatne lige u Rimu izgubio od Rashida Ramzija.

AMSTERDAM - Nizozemski nogometni izbornik Dick Advocaat, kao što se očekivalo, podnio je ostavku. Iako ga je ugovor s Nogometnim savezom Nizozemske vezao do 2006. godine, Advocaat se je zbog velikih kritika u domaćoj javnosti odlučio povući s izborničke funkcije. "Unatoč tome što smo se plasirali u polufinale EP-a, Advocaat smatra da nema dovoljno potpore da nastavi s poslom do kraja ugovora, koji ističe sa završetkom SP-a 2006. godine. Poštujemo odluku i uskoro ćemo imenovati njegova nasljednika", kaže se u priopćenju Nogometnog saveza Nizozemske. Novi izbornik Nizozemske trebao bi stupiti na funkciju prije 18. kolovoza, kada je na rasporedu prijateljska utakmica sa Švedskom. Advocaat je u trenerskoj karijeri bio pomoćnik legendarnog nizozemskog izbornika Rinusa Michelsa, vodio je reprezentaciju na SP-u 1994., bio je trener PSV-a i Glasgow Rangersa.

WASQUEHAL - Francuski biciklist Jean-Patrick Nazon pobjednik je treće etape Tour de Francea, koja je u dužini od 195 kilometara vožena od Waterlooa do Wasquehala. Drugo mjesto pripalo je Nijemcu Eriku Zabelu, a treće Australcu Robbieu McEwenu, koji je slavio u jučerašnjoj etapi. McEwen je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku ispred Švicarca Fabiana Cancellare, koji zaostaje za jednu sekundu. Peterostruki pobjednik Toura Lance Armstrong nalazi se na petom mjestu u ukupnom poretku sa zaostatkom od 16 sekundi. Jedan od favorita Toura Španjolac Iban Mayo doživio je nesreću na 143. kilometru današnje etape, te je raskrvario lijevu nogu. To ga je koštalo nepotrebnog zaostatka za vodećima od gotovo četiri minute. Jan Ullrich, Roberto Heras, Lance Armstrong i Tyler Hamilton stigli su u istoj skupini na cilj treće etape, zaostavši za vodećima pet sekundi.

REZULTATI 3. ETAPE:

1. Jean-Patrick Nazon (FRA/A2R) 4.36:45

2. Erik Zabel (NJE/MOB) +0:00

3. Robbie McEwen (AUS/LOT) 0:00

4. Tom Boonen (BEL/QST) 0:00

5. Kim Kirchen (LUX/FAS) 0:00

18. Jan Ullrich (NJE/MOB) 0:05

24. Roberto Heras (ŠPA/LIB) 0:05

54. Lance Armstrong (SAD/USP) 0:05

63. Tyler Hamilton (SAD/PHO) 0:05

151. Iban Mayo (ŠPA/EUS) 3:53

UKUPNI POREDAK:

1. Robbie McEwen (AUS/LOT) 13.42:34

2. Fabian Cancellara (ŠVI/FAS) +0:01

3. Jens Voigt (NJE/CSC) 0:09

4. Jean-Patrick Nazon (FRA/A2R) 0:12

5. Lance Armstrong (SAD/USP) 0:16

18. Jan Ullrich (NJE/MOB) 0:31

20. Tyler Hamilton (SAD/PHO) 0:32

57. Roberto Heras (ŠPA/LIB) 0:51

101. Iban Mayo (ŠPA/EUS) 4:23

LONDON - Everton je svojoj mladoj zvijezdi 18-godišnjem Wayneu Rooneyu ponudio novi petogodišnji ugovor. Vrijednost ugovora nije objavljena, ali se ističe da je najveća u klupskoj povijesti. "Petogodišnji ugovor koji je ponuđen Wayneu najveći je u povijesti kluba. Vjerujemo da je to ugovor kakav zaslužuje igrač čija karijera ide uzlaznom putanjom. Njime želimo zadovoljiti njegove zahtjeve ali i podcrtati ambicije kluba. Svi u klubu žele da ostane na Goodison Parku i da se razvija pod trenerskom palicom Davida Moyesa", izjavio je izvršni direktor Evertona Trevor Birch. Rooney je u Evertonu od svoje devete godine, a u siječnju 2003. potpisao je ugovor koji ga s klubom s Goodison Parka veže još dvije godine.

LONDON - Nakon šest godina u Chelseaju Marcel Desailly je sporazumno raskinuo ugovor s londonskim klubom. Desailly je u Chelsea stigao 1998. iz AC Milana i zbog svoje požrtvovne igre u obrani zaradio je nadimak "Stijena". Prošlog mjeseca je na EP-u u Portugalu okončao reprezentativnu karijeru. Za Francusku je skupio rekordan broja nastupa, dres "tricolora" oblačio je 116. puta. Tridesetšestogodišnji Desailly vratio se na jug Francuske i uskoro bi trebao odlučiti hoće li nastaviti igrati u nekom drugom klubu ili je ovo kraj njegove karijere. Desailly je treći igrač koji je napustio Chelsea od dolaska trenera Josea Mourinha. Juan Sebastian Veron je posuđen Interu, a s Jimmyem Floydom Hasselbainkom sporazumno je raskinut ugovor. Također, najavljuje se odlazak Jespera Gronkjaera i Marija Melchiota u Birmingham City.

ATLANTA - Mike Woodson, pomoćni trener Larry Brown u Detroit Pistonsima, od utorka je novi trener Atlanta Hawksa, objavila je TV-postaja ESPN.Woodson (47) će na klupi Hawksa zamijeniti Terrya Stottsa, a ovo će mu biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri budući da je 11 godina bio pomoćni trener u Milwaukeeu, Clevelandu i Detroitu.

ATENA - Grčka i Atena su u ponedjeljak navečer dočekali heroje, grčke nogometaše koji su osvajanjem naslova europskih prvaka u Portugalu napravili jednu od najvećih senzacija u povijesti nogometa. Više od 100.000 Grka dočekalo je zrakoplov sa nogometašima u atenskoj zračnoj luci, odakle su se novi europski prvaci autobusom, praćeni sa više od 40 policajaca na motociklima, sporom vožnjom uputili na stari olimpijski stadion Panathinaikon. Njemačkog izbornika Otta Rehhagela, u čiju je čast bilo i dosta njemačkih zastava, potom je gradonačelnica Atene Dora Bakogianni, zajedno sa svim igračima, proglasila počasnim građanima Atene. Najveći uspjeh grčkoga nogometa slavio se u beskonačnoj zabavi, ne samo u Ateni, već i u ostalim gradovima, te na otocima gdje su mnogi odmah nakon osvajanja naslova skakali u more. Sa atenskog brda Lykabettus odjekivale su topovske salve, što je dosad bio slučaj samo u najvećim praznicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙