FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MEĐUNARODNA ČETVORKA PODUPIRE IZRAELSKO POVLAČENJE IZ POJASA GAZE

JERUZALEM, 6. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Predstavnici međunarodnečetvorke za Bliski istok na sastanku održanom u utorak u Jeruzalemuponovili su kako podupiru izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze u sklopupredloženog mirovnog plana.
JERUZALEM, 6. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Predstavnici međunarodne četvorke za Bliski istok na sastanku održanom u utorak u Jeruzalemu ponovili su kako podupiru izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze u sklopu predloženog mirovnog plana.

Zamjenik američkog državnog tajnika za Bliski istok David Satterfield, ruski izaslanik Aleksander Kalugin, posebni izaslanik EU-a Marc Otte i koordinator UN-a za Bliski istok Terje Roed-Larsen tijekom trosatnog razgovora u zgradi UN-a u istočnom Jeruzalemu ponovili su kako "povlačenje iz pojasa Gaze znači stvarne izglede za pokretanje smjernica međunarodnog mirovnog plana", što ga je izradila Četvorka, a do sada je ostao tek mrtvo slovo na papiru, rekla je za France presse nakon sastanka diplomatkinja koja je željela ostati anonimna.

"Svi su sudionici sastanka ponovno istaknuli kako podupiru egipatske napore čiji je cilj pomoći dvjema stranama da doprinesu uspjehu izraelskog povlačenja", rekla je.

Izraelski premijer Ariel Sharon angažirao se na povlačenju izraelske vojske iz pojasa Gaze i na evakuaciji dvadesetjednog židovskog naselja u tom području te četiriju izoliranih naselja na Zapadnoj obali, u skladu s predviđenim planom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙