FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUROPSKA PUČKA STRANKA PODUPIRE HRVATSKU NA PUTU U EU

ZAGREB/BUDIMPEŠTA, 5. srpnja 2004. (Hina) - Europska pučka stranka(EPP) poduprla je u ponedjeljak na sastanku u Budimpešti nastojanjaHrvatske za punopravnim članstvom u Europskoj uniji (EU), doznaje seod visokog dužnosnika hrvatske Vlade.
ZAGREB/BUDIMPEŠTA, 5. srpnja 2004. (Hina) - Europska pučka stranka (EPP) poduprla je u ponedjeljak na sastanku u Budimpešti nastojanja Hrvatske za punopravnim članstvom u Europskoj uniji (EU), doznaje se od visokog dužnosnika hrvatske Vlade.

Vladin glasnogovornik Ratko Maček izjavio je za Hinu da je predsjednik EPP-a Hans Gert Poettering rekao kako "Hrvatska u svojim nastojanjima za ulazak u EU ima punu potporu EPP-a", najbrojnije političke snage u Europskom parlamentu.

Na studijskim danima te stranke u Budimpešti sudjeluje i Ivo Sanader, predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), koja je pridružena članica EPP-a.

Sanader je sudionike upoznao s vanjskopolitičkim prioritetima Vlade i pozvao da se neki od sljedećih studijskih dana održe u Hrvatskoj, rekao je Maček.

Tijekom prijepodneva premijer Sanader je primio izaslanstvo Hrvatske manjinske samouprave u Mađarskoj, koje je predvodio predsjednik samouprave Mijo Karagić.

U razgovoru su naglašeni iznimno dobri odnosi Hrvatske i Mađarske, a premijer Sanader rekao je da će hrvatska Vlada pružiti punu potporu Hrvatima u Mađarskoj u očuvanju njihovog kulturnog i nacionalnog identiteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙