FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUROPSKA PUČKA STRANKA I DALJE NAJBROJNIJA U EUROPARLAMENTU

ZAGREB/BRUXELLES, 13. lipnja 2004. (Hina) - Europska pučka stranka(EPP), koja okuplja demokršćanske i konzervativne stranke, i dalje ćeostati najbrojnija stranka u Europskom parlamentu, pokazuju prveprojekcije instituta Gallup nakon završetka europskih izbora unedjelju navečer.
ZAGREB/BRUXELLES, 13. lipnja 2004. (Hina) - Europska pučka stranka (EPP), koja okuplja demokršćanske i konzervativne stranke, i dalje će ostati najbrojnija stranka u Europskom parlamentu, pokazuju prve projekcije instituta Gallup nakon završetka europskih izbora u nedjelju navečer.

Prema tim podacima, od ukupno 732 mjesta u europskom parlamentu EPP-u bi trebalo pripasti između 247 i 277 mjesta. Druga najbrojnija stranka trebala bi biti Stranka europskih socijalista sa 189 do 209 zastupničkih mjesta.

Gallupove projekcije pokazuju da bi Zeleni trebali imati od 39 do 49 zastupničkih mjesta, Komunisti i ljevičarske stranke između 30 i 40 predstavnika, dvije desničarske skupine između 38 i 52 predstavnika a na ostale bi otpalo najmanje 77 i najviše 93 zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙