FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZ ZATVORA ABU GHRAIB OSLOBOĐENO TRISTOTINJAK ZATOČENIKA

BAGDAD/BEJRUT, 5. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Tristotinjak zatočenikatreba u ponedjeljak i u utorak napustiti zatvor Abu Ghraib, na zapaduBagdada, priopćio je u ponedjeljak službeni predstavnik međunarodnihsnaga.
BAGDAD/BEJRUT, 5. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Tristotinjak zatočenika treba u ponedjeljak i u utorak napustiti zatvor Abu Ghraib, na zapadu Bagdada, priopćio je u ponedjeljak službeni predstavnik međunarodnih snaga.

"Procjenjujemo da će u ponedjeljak i u utorak iz zatvora izići oko tristo zatvorenika", kazao je službeni predstavnik za AFP.

Nakon ovog oslobađanja, broj zatočenika u ustanovi koja je u središtu afere zbog zlostavljanja iračkih zatočenika za koje su odgovorni američki čuvari, trebao bi se smanjiti na 5.500.

Iz zatvora su u ponedjeljak ujutro otišla barem četiri autobusa sa zatvorenicima, prema fotografu AFP-a koji je bio na licu mjesta.

Libanonski ministar vanjskih poslova Jean Obeid obaviješten je da je iz Abu Ghraiba pušten libanonski državljanin Nabil Munir Jamal koji je bio zatočen nekoliko mjeseci, a uskoro bi to trebao biti i drugi libanonski državljanin Monah Abdallah, ali nema nikakvih podataka o njihovu zdravstvenom stanju, o nadnevku njihova uhićenja i o mogućem sudbenom progonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙