FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠENA PREGLEDNA KONFERENCIJA OESS-A O SIGURNOSTI

BEČ, 24. lipnja 2004. (Hina) - U Beču je u četvrtak popodne završenaGodišnja pregledna konferencija OESS-a o sigurnosti u čijim sezaključcima ističe da se samo zajedničkim naporima mogu postići boljirezultati u suzbijanju terorizma i svih drugih oblika kriminala.
BEČ, 24. lipnja 2004. (Hina) - U Beču je u četvrtak popodne završena Godišnja pregledna konferencija OESS-a o sigurnosti u čijim se zaključcima ističe da se samo zajedničkim naporima mogu postići bolji rezultati u suzbijanju terorizma i svih drugih oblika kriminala.

Borba protiv terorizma, sprječavanje sukoba, upravljanje granicama, te pitanja sveobuhvatne sigurnosti bile su glavne teme razgovora. U zaključcima se uz ostalo ističe da treba provoditi pojačani nadzor dokumenata i putnih isprava, te provoditi cijeli niz drugih aktivnosti odnosno "integrirano upravljanje granicama".

U zaključcima Konferencije o sigurnosti naglašava se također da borba protiv terorizma ne smije biti u koliziji sa zaštitom ljudskih prava.

"Upravljanje granicama je sastavni dio sveobuhvatnog koncepta sigurnosti OESS-a", stoji u zaključcima a ukazuje se i na važnost suradnje OESS-a i drugih međunarodnih organizacija kao i regionalne suradnje. Najavljena je i zajednička konferencija OESS-a i UN-a o sigurnosti koja će se održati u rujnu u Beču kako bi se došlo do rješenja za učinkovitije suzbijanje terorizma kao i svih drugih oblika kriminala.

Europska unija je u izjavi na konferenciji prvi put Hrvatsku pridružila zemljama kandidatima za punopravno članstvo u EU- Bugarskoj, Rumunjskoj i Turskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙