FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SUBOTU 26. LIPNJA

ZAGREB, 25. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu 26. lipnja.
ZAGREB, 25. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu 26. lipnja.

BRIJUNI - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić organizira prijam za strane diplomate akreditirane u Hrvatskoj.

CLEVELAND - Nastavlja se svjetski summit hrvatskih poslovnih ljudi. Sudjeluju hrvatski ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, te ministar financija Ivan Šuker. Sastanku organiziranom kako bi se potaknulo ulaganje dijaspore u hrvatsko gospodarstvo i poslovanje s hrvatskim poduzetnicima uz nekoliko stotina najbogatijih Hrvata iz inozemstva nazočit će i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju Ante Babić.

Cilj susreta bogatih Hrvata iz iseljeništva jest formiranje Grupe 100 koja bi trebala olakšati investiranje dijaspore u hrvatsko gospodarstvo i poslovanje prvenstveno s malim i srednjim poduzetništvom u Hrvatskoj.

Očekuje se da će na skup doći i neki najbogatiji Hrvati iz dijaspore, Androniko Lukšić, Anthony Maglica, Steve Bubalo i drugi.

COUNTY CLARE (Irska) - Američki predsjednik Geroge Bush posjetit će Europu i u Irskoj sudjelovati na summitu SAD-a i Europske unije. Europsku stranu predvodi irski premijer Bertie Ahern.

MOSKVA - Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku enerigju (IAEA) dolazi u Moskvu gdje će ga primiti tajnik ruskoga vijeća za nacionalnu sigurnost Igor Ivanov. S Ivanovom će ElBaradei razgovarati o ostvarenju rusko-američkoga dogovora o povratku nuklearnoga goriva u Rusiju. Prema tom dogovoru potpisanom krajem svibnja, SAD će financirati vraćanje iskorištenoga nuklearnog goriva iz reaktora koje je diljem svijeta za istraživačke svrhe izgradio bivši Sovjetski Savez.

ISLAND - Predsjednički izbori. Prema predviđanjima, iduće će četiri godine predsjednik najvjerojatnije opet biti Olafur Ragnar Grimsson koji zemlju vodi već osam godina i nada se trećem mandatu.

ZAGREB - Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da je u godini 2000., oko 200 tisuća osoba umrlo od posljedica prekomjernog korištenja droga što je 0,4 posto svih smrtnih slučajeva u svijetu.

Najveći proizvođač opijuma i dalje je Afganistan koji proizvodi tri četvrtine ilegalne opskrbe tržišta u svijetu. Vodeći proizvođači kokaina još su Kolumbija, Peru i Bolivija. Posljednjih 10 godina bilježi se porast ovisnika o amfetaminskim stimulativnim sredstvima: najveći su korisnici Istočna Azija, Europa i SAD, a najveći proizvođači Europa, SAD i Australija,

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙