FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD POVUKAO REZOLUCIJU O PRODUŽETKU IZUZEĆA AMERIČKIH DRŽAVLJANA PRED ICC-EM

UJEDINJENI NARODI, 23. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Državepovukle su u srijedu prijedlog rezolucije VS UN-a o obnovi izuzećaameričkih državljana od progona pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICC)jer nisu uspjele osigurati dovoljno glasova za njegovo usvajanje.
UJEDINJENI NARODI, 23. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države povukle su u srijedu prijedlog rezolucije VS UN-a o obnovi izuzeća američkih državljana od progona pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICC) jer nisu uspjele osigurati dovoljno glasova za njegovo usvajanje.

"Sjedinjene Države odlučile su da neće nastaviti razmatranja i rad na prijedlogu kako bi izbjegle dugu i konfliktnu raspravu", rekao je novinarima američki veleposlanik James Cunnigham.

Cunnigham nije izravno zaprijetio vetom na UN-ove međunarodne operacije, no kazao je da SAD mora "uzeti u obzir" stajalište Vijeća sigurnosti o ICC-u "pri odlučivanju o doprinosu UN-ovim operacijama".

SAD je morao osigurati najmanje devet glasova (od 15) za usvajanje prijedloga rezolucije. Više od sedam zemalja najavilo je, međutim, da će se suzdržati od glasovanja.

Treće produljenje rezolucije, koja istječe krajem mjeseca, onemogućilo je zlostavljanje zatvorenika u Iraku i Afganistanu, iako analitičari tvrde da skandal neće biti iznesen pred novi međunarodni sud.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙