FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CAVTAT: ODRŽANA DRUGA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA "OD FIZIKE KONDENZIRANE MATERIJE DO BIOLOGIJE"

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Druga međunarodna konferencija "Odfizike kondenzirane materije do biologije", koja je okupila više od100 fizičara, biokemičara, genetičara i medicinara iz cijelogasvijeta, održana je od 27. lipnja do 2. srpnja u cavtatskom hoteluCroatia.
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Druga međunarodna konferencija "Od fizike kondenzirane materije do biologije", koja je okupila više od 100 fizičara, biokemičara, genetičara i medicinara iz cijeloga svijeta, održana je od 27. lipnja do 2. srpnja u cavtatskom hotelu Croatia.

Konferencija se održava svake druge godine na inicijativu hrvatskih znanstvenika, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću.

Kako je istaknuo jedan od organizatora konferencije prof. dr. Davor Pavuna sa Instituta za fiziku u Lozani, najveći uspjeh ovogodišnje konferencije je uspostava nove međunarodne nagrade za dostignuća u fizici.

"Međunarodni savjetodavni odbor konferencije je ustanovio novu međunarodnu nagradu pod nazivom 'Dubrovnik' za koju se natječu svjetski znanstvenici u razvijanju novih metoda i modela kompleksnih struktura proteina.

Žirijem predsjeda Sir Alan Fersht sa Sveučilišta Cambridge, a prva nagrada 'Dubrovnik' bit će dodijeljena na idućoj konferenciji u lipnju 2006. To je redovno međunarodno natjecanje koje podržava svjetska zajednica i kao takvo je veliko priznanje Hrvatskoj, hrvatskim znanstvenicima kao i organizatorima konferencije: Švicarskom institutu za tehnologiju iz Lozane (ETH), Europskom fizikalnom društvu, Institutu Ruđer Bošković i zagrebačkom Institutu za fiziku, rekao je prof. dr. Pavuna.

Na konferenciji su uz ostale predavače sudjelovali i dobitnik Nobelove nagrade Robert Schrieffer, rektor honkonškog sveučilišta Paul Chu, ravnatelj instituta u Lozani Forro Laszlo. Predavanje prof. Miroslava Radmana "The Mediterranean Institute of Life Sciences " otkazano je zbog njegove spriječenosti, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙