FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CAVATAT: međunarodni skup biofizičara

CAVTAT, , 27. lipnja 2004. (Hina) - U hotelu "Croatia" u Cavatatudanas je počela Druga međunarodna konferencija "Od fizike kondenziranematerije do biologije", na kojoj je sudjelovalo stotinjakznanastvenika biofizičara.
CAVTAT, , 27. lipnja 2004. (Hina) - U hotelu "Croatia" u Cavatatu danas je počela Druga međunarodna konferencija "Od fizike kondenzirane materije do biologije", na kojoj je sudjelovalo stotinjak znanastvenika biofizičara.

Skup, koji će trajati do 2. srpnja, održava se svake dvije godine na poticaj hrvatskih znanstvenika.

Ovogodišnja konferencija, na kojoj sudjeluju stručnjaci prirodnih prirodnih znanosti iz svih krajeva svijeta, smatra se jednim od najvažnijih međunarodnih skupova iz biofizike.

Konferenciju je otvorio ravnatelj Instituta "Ruđer Bošković" iz Zagreba, prof. Stjepan Marčelja, a među sudionicima su i dobitnik Nobelove nagrade Robert Schrieffer, rektor hongkonškog Sveučilita Paul Chu, ravnatelj Instituta u Lozani Forro Laszlo, te prof. dr. Miroslav Radman.

Kako je istaknuo jedan od organizatora konferencije, prof. dr. Davor Pavuna s Instituta za fiziku u Lozani, želja je da se konferencija održava redovito i da na njoj sudjeluje svjetska elita znanstvenika. Dvadeseto stoljeće bilo je stoljeće fizike pa se danas koristimo kompjutorima, internetom i scanerima u medicini, a upravo je svrha ove konferencije da revolucija biotehologije i genetike u 21. stoljeću bude još uspješnija i da pomogne čovječanstvu, te su se zato u Cavtatu i okupili najbolji svjetski stručnjaci, rekao je prof. dr. Davor Pavuna.

Na konferenciji će, kako je najavljeno, sudjelovati i prof. Miroslav Radman, koji će u petak znanstvenicima govoriti o Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙