FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PARIZ: POČELA MINISTARSKA KONFERENCIJA EUREKE

PARIZ, , 18. lipnja 2004. (Hina) - Ministarska konferencija Eureke,danas je počela u francuskom Ministarstvu gospodarstva, financija iindustrije, trebala bi potaknuti bolju suradnju tog programa europskesuradnje s Europskom komisijom.
PARIZ, , 18. lipnja 2004. (Hina) - Ministarska konferencija Eureke, danas je počela u francuskom Ministarstvu gospodarstva, financija i industrije, trebala bi potaknuti bolju suradnju tog programa europske suradnje s Europskom komisijom.

Ministarska konferencija održava se iza zatvorenih vrata, a prema najavama, predstavnici 34 zemlje članice, koje su u punopravnom članstvu Eureke, trebale bi razgovArati i o statusu Maroka, koji je od 2003. pridruženi član toga programa.

Naime, Eureka koju je 1985. osnovalo 17 zemalja s Europskom zajednicom kao suosnivačem, danas ima 34 punopravne članice, ali osim njih u programima sudjeluju i istraživački centri i tvrtke iz zemalja nečlanica.

Republika Hrvatska postala je punopravna članica Eureke prije četiri godine, ali je u tom programu aktivno sudjelovala i prije toga, kao pridružena članica.

O zaključcima u vezi statusa Maroka, kao i o drugim temama o kojima će biti riječi, na Ministarskoj konferenciji, među kojima je i jačanje inovacijskih procesa u Europi, novinari će biti upoznati na konferenciji što će se održati nakon završetka konferencije.

Hrvatski predstavnici na pariškoj konferenciji su pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa, za međunarodnu suardnju Radovan Fuchs i nacionalni koordinator Eureke za Hrvatsku Gordana Prutki-Pečnik.

Kao političko tijelo Eureke Ministarska konferencija odlučuje o prihvaćanju novih projekata i razvoju tog programa, a tvore je resorni ministri iz zemalja članica te povjerenik Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙