FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: UPITNA CEREMONIJA OTVARANJA STAROG MOSTA

MOSTAR, 2. srpnja 2004. (Hina) - Održavanje ceremonije otvaranjaobnovljenog Starog mosta u Mostaru, zakazane za 23. srpnja ove godine, upitno je jer zbog nedostatka sredstava postoji mogućnost da tasvečanost bude i otkazana, izjavio je u petak za HINA-u ravnateljceremonije otvaranja Starog mosta i ljetnjeg mostarskog festivala,simbolično nazvanog "U susret starom", Sulejman Kupusović.
MOSTAR, 2. srpnja 2004. (Hina) - Održavanje ceremonije otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru, zakazane za 23. srpnja ove godine, upitno je jer zbog nedostatka sredstava postoji mogućnost da ta svečanost bude i otkazana, izjavio je u petak za HINA-u ravnatelj ceremonije otvaranja Starog mosta i ljetnjeg mostarskog festivala, simbolično nazvanog "U susret starom", Sulejman Kupusović.

Kupusović je objasnio kako je za ceremoniju otvaranja i cjelokupan festival potrebno oko 500.000 konvertibilnih maraka (oko 250.000 eura), ali da nikakva proračunska sredstva za tu namjenu još nisu uplaćena iako je do svečanosti otvaranja ostalo samo dvadesetak dana.

Tradicionalni mostarski ljetni festival, koji je ove godine dio cjelokupne višemjesečne manifestacije otvaranja Starog mosta, započeo je u četvrtak navečer u Mostaru.

"Ovo je svjetska sramota", rekao je Kupusović izrazivši nadu kako će političari shvatiti ozbiljnost situacije u vezi ceremonije otvaranja Starog mosta.

Zbog nedostatka sredstava za ceremoniju otvaranja Starog mosta predsjednik Pododbora za kulturu te manifestacije Gavrilo Grahovac u četvrtak je podnio ostavku na tu dužnost.

Ranije je najavljivano da bi dio sredstava za ceremoniju otvaranja Starog mosta trebala osigurati vlada Federacije BiH, dioVijeće ministara BiH (državna vlada), te da bi tu manifestaciju trebali sponzorirati gradska uprava Mostara i dragovoljni sponzori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙