FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: HRVATSKA ŽELI POMOĆI BIH U PRIKLJUČENJU EU

MOSTAR, 25. lipnja 2004. (Hina) - Veleposlanik RH u BiH Josip Vrbošićizjavio je u petak da je Hrvatska svojim iskustvima voljna maksimalnopomoći BiH na njezinu putu uključivanja u euroatlanske integracije.
MOSTAR, 25. lipnja 2004. (Hina) - Veleposlanik RH u BiH Josip Vrbošić izjavio je u petak da je Hrvatska svojim iskustvima voljna maksimalno pomoći BiH na njezinu putu uključivanja u euroatlanske integracije.

Vrbošić je u intervjuu mostarskom Dnevnom listu istaknuo kako je status kandidata za članstvo u EU "prijelomni trenutak u hrvatskoj regionalnoj politici jer su stvoreni preduvjeti da RH na svoje odnose sa susjednim zemljama gleda iz jedne nove europske perspektive, nastojeći da u njima primjeni europske standarde i kriterije". Vrbošić je najavio odlučniju i aktivniju regionalnu politiku Hrvatske.

"Što se tiče zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije, ozračje međusobnih odnosa proizlazi iz zajedničke ambicije za perspektivnom pripadnošću euroatlanskoj obitelji i nastojanja da se već sada primjene njezini standardi" rekao je Vrbošić i dodao da to znači da će se međusobni odnosi tih zemalja rješavati na način kao da su one već članice EU".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙