FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OZBILJNA KRIZA TALIJANSKE VLADE, KOALICIJSKE STRANKE ZAPRIJETILE IZLASKOM IZ VLADE

RIM, 2. srpnja 2004. (Hina/AR) - Talijanska vlada desnog centra zapalaje u ozbiljnu krizu, a koalicijske stranke zaprijetile su u petakizlaskom iz koalicijske vlade ne budu li njihovi ultimatumiprihvaćeni.
RIM, 2. srpnja 2004. (Hina/AR) - Talijanska vlada desnog centra zapala je u ozbiljnu krizu, a koalicijske stranke zaprijetile su u petak izlaskom iz koalicijske vlade ne budu li njihovi ultimatumi prihvaćeni.

Čelnik Nacionalnog saveza Gianfranco Fini upozorio je da bi njegova stranka mogla izići iz vlade ne dođe li do suglasja oko ekonomske politike, dok je jedan od čelnika Sjeverne lige isto upozorenje uputio u vezi s dogovorom o federalizaciji zemlje.

"Nacionalni savez bi mogao izaći iz vlade ako ne bude došlo do preokreta u ekonomskoj politici", rekao je potpredsjednik vlade i čelnik te bivše neofašističke stranke MSI, Gianfranco Fini, otvarajući u Rimu sastanak vrha stranke.

U subotu bi vlada trebala raspraviti o novom ekonomsko-financijskom dokumentu koji bi trebao utvrditi mjere za poticanje gospodarskog razvitka. Dokument će predložiti ministar ekonomije Giulio Tremonti, a ministri bi trebali usvojiti mjere kojima bi se zaustavio rast deficita.

Nakon prijetnje Nacionalnog saveza izlaskom iz vlade, došao je red i na Sjevernu ligu, čiji je drugi čovjek i ministar za rad i socijalnu skrb Roberto Maroni preko radio postaje Radio Padania kazao u petak kako ne prihvaća "čudne igre kojima bi se odgodila primjena dogovora o federalizaciji zemlje", te je zaprijetio izlaskom stranke iz vlade i upozorio: "Ako Sjeverna liga izađe sve će se srušiti". Maroni je dodao kako se Sjeverna liga ne plaši prijevremenih izbora.

Subota je, čini se, ključan dan za talijansku vladu. Stranke prijete izlaskom iz vlade, kao da se žele unaprijed ograditi pred svojim biračima za takve poteze kako bi dobile na snazi uoči eventualnih prijevremenih izbora. Premijer Silvio Berlusconi upozorava pak, kako u petak u naslovu ističe list "Corriere della Sera", da bi "Prijevremeni izbori značili poraz za Kuću sloboda", kako je nazvana koalicija stranaka desnog centra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙