FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconiju ultimatum Sjeverne lige

RIM, 30. lipnja 2004. (Hina/AR) - Sjeverna liga postavila je u srijeduultimatum talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju koji ima rok dosubote za rješenje nesuglasja unutar vladine većine.
RIM, 30. lipnja 2004. (Hina/AR) - Sjeverna liga postavila je u srijedu ultimatum talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju koji ima rok do subote za rješenje nesuglasja unutar vladine većine.

"Od danas do subote odlučuje se sudbina talijanske vlade. U protivnom, datum prijevremenih izbora je već odlučen, odnosno to će biti u travnju 2005. godine, po sadašnjem izbornom zakonu", rekao je u srijedu drugi čovjek Sjeverne lige i ministar rada i socijalne skrbi Roberto Maroni.

Potpredsjednik Senata i predstavnik Sjeverne lige Roberto Calderoli je poslije razgovora s talijanskim premijerom Berlusconijem rekao kako u premijera postoji volja za okončanjem ove faze u što skorijem roku. Do petka treba ocijeniti mjere za poravnavanje proračuna, zatim ekonomski i financijski plan, provođenje reformi u federalističkom pravcu, rekao je u srijedu Calderoli te dodao kako mu se čini da je premijer odlučan u nastojanju da pokrene vladinu politiku za sljedeće dvije godine mandata.

"Uvjet koji postavlja Sjeverna liga jest da vlada ne ostane radi životarenja na vlasti", kazao je čelnik Sjeverne lige Umberto Bossi, koji je na liječenju u Švicarskoj poslije srčanog udara u ožujku ove godine.

Demokršćani UDC-a iz vladine koalicije traže od Berlusconija da provjeri stanje duha u odnosu s biračima. Ta će se stranka sastati u četvrtak uvečer kako bi pripremila svoja stajališta za sastanak vladine koalicije u petak. Čelnik UDC-a Marco Follini ne krije nezadovoljstvo unutar te stranke i u razgovoru za list Repubblicu od srijede predlaže povratak na proporcionalni izborni sustav.

"Od jedne monarhističke koncepcije liderstva treba prijeći na jednu demokratsku i pluralističku viziju", rekao je Follini čime je oštro kritizirao dosadašnje Berlusconijevo držanje. Berlusconiju također poručuje kako neće biti zadovoljan promjenom vladine momčadi samo ulaskom nekog novog ministra.

Zapravo, svi Berlusconijevi saveznici u vladi traže temeljite promjene držanja vlade, a ne samo promjene nekih ministara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙