FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

potpisan kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Vlada i pet sindikata državnih službipotpisali su danas novi Kolektivni ugovor za državne službenike inamještenike.
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Vlada i pet sindikata državnih službi potpisali su danas novi Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike.

Kolektivni ugovor za preko 80.000 zaposlenih u državnoj upravi, policiji, vojsci i carini vrijedit će četiri godine.

Ugovorom se plaće službenika i namještenika s više od 20 godina staža povećavaju od četiri do 10 posto - onima s 20 do 29 godina staža plaće će rasti četiri posto, s 30 do 34 godine staža osam posto, a s 35 i više godina staža 10 posto.

Također su utvrđeni božićnica i regres u iznosu od po 1.000 kuna i dar za djecu od 400 kuna.

Godišnji odmor će najduže trajati 30 dana, uvodi se plaćeni dopust za stručno i opće školovanje, a djeca stradalih službenika primat će pomoć od 50 do 90 posto prosječne plaće.

Uvodi se doprinos solidarnosti (0,65 sindikalne članarine) koji će kroz vrijeme važenja Kolektivnog ugovora plaćati nečlanovi sindikata kao naknadu za ugovorene povoljnosti.

Kolektivni ugovor će se početi primjenjivati nakon što se o njemu na referendumu izjasne zaposleni u državnim službama.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je nakon potpisivanja da je to Kolektivni ugovor primjeren 21. stoljeću i zadaćama koje očekuju državne službe u prilagodbi standardima EU.

Time Vlada pokazuje da je ozbiljan socijalni partner, a Hrvatska socijalna država, istaknula je Kosor.

Predsjednik Sindikata državnih službenika Ivica Ihas ocijenio je da sindikati novim Kolektivnim ugovorom dobivaju nešto više nego dosadašnjim, a predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić izrazio nadu da će Vlada poštivati odredbe Ugovora kako se ne bi ponovno morali tužiti kao s prethodnom Vladom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙