FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hebrang odbacio optužbu sindikata da opstruira pregovore o granskom kolektivnom ugovoru

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiAndrija Hebrang odbacio je danas optužbu triju sindikata da opstruirapregovore o Granskom kolektivnom ugovoru (GKU) za zdravstvo.
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang odbacio je danas optužbu triju sindikata da opstruira pregovore o Granskom kolektivnom ugovoru (GKU) za zdravstvo.

"Kao i uvijek, i sada sam spreman razgovarati sa svim sindikatima, no to mi je onemogućeno postojećim propisima prema kojima mi sindikalne suradnike određuju sindikalne središnjice", ističe Hebrang u priopćenju.

Navodi da je početkom svibnja dobio popis sindikata s kojima treba pregovarati i da je odmah imenovao pregovarački tim Ministarstva zdravstva. Nakon dva kruga pregovora dobio je od sindikata prijedlog GKU-a koji je, kaže, odmah proslijedio stručnim službama radi njegove financijske procjene.

"U međuvremenu, iskrsnuo je problem nedolaska predstavnika Hrvatskog liječničkog sindikata na pregovore, što predstavlja novu situaciju koja nije predviđena propisima", ustvrdio je Hebrang naglasivši da je stoga uputio zamolbu Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV) da riješi taj problem i odluči o načinu nastavka pregovora.

GSV je prihvatio moj prijedlog i uvrstio ga na dnevni red izvanredne sjednice koja je zakazana za 6. srpnja, kaže Hebrang.

Ako dobijem dozvolu GSV-a i sindikalnih središnjica, uvijek ću biti spreman razgovarati sa svim pa i najmanjim sindikatima, jer mi to nalaže stajalište Vlade kao i moj osjećaj za socijalnu pravdu, ističe Hebrang.

On očekuje da će GKU za zdravstvo biti završen unutar dva mjeseca od početka pregovora.

Tri sindikata koji sudjeluju u pregovorima s Ministarstvom zdravstva o GKU jučer su ustvrdili da Hebrang opstruira socijalni dijalog zbog svojih neostvarivih obećanja Hrvatskom liječničkom sindikatu o strukovnom kolektivnom ugovoru za liječnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙