FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21.00 SAT

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske emitiranih do 21.00 sat:
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske emitiranih do 21.00 sat:

KOPRIVNICA - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u Koprivnici otvorio novu tvornicu polukrutih i tekućih lijekova farmaceutske tvrtke Belupo, vrijednu 10 milijuna eura. Premijer je tom prigodom ocijenio da nakon nedavnog otvaranja auto-ceste Rijeka-Zagreb, te današnjeg otvaranja nove tvornice Belupo nema boljih događaja koji mogu okarakterizirati današnju Hrvatsku i najaviti njenu bolju budućnost.

ZAGREB - Upravni sud jučer je odbio tužbu Krunoslava Canjuge protiv odluke Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) od 10. veljače kojom je Canjuga razriješen dužnosti zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Zlataru, priopćilo je danas DOV. DOV je odluku o razrješenju donio 10. veljače uz obrazloženje da je Krunoslav Canjuga kao zagrebački županijski državni odvjetnik počinio stegovna djela povrede službene tajne i nanošenja štete ugledu državnoodvjetničke dužnosti.

VUKOVAR - U Vukovaru je danas počela proslava obilježavanja 250. godišnjice od dolaska tijela sv. Bone Mučenika u Vukovar koje je 1754. dopremljeno iz Rima preko Pečuha i Osijeka zaslugom franjevca Josipa Jankovića. Na blagdan sv. Bone koji se proslavlja 25. lipnja u župnoj crkvi Svetih Filipa i Jakova svečano misno slavlje u 10,00 sati predvodit će biskup đakovački i srijemski mons. Marin Srakić. Sveti Bono rimski je vojnik koji je nakon što je postao kršćaninom pogubljen 260. godine u rimskim tamnicama.

SLAVONSKI BROD - Čelnici i predstavnici osam hrvatskih županija danas su od Vlade zatražili dosljednu provedbu Zakona o obrani od tuče, koji podrazumijeva obranu i protugradnim raketama, a zbog neprovođenja tog zakona traže opoziv ravnatelja Državnog hidrometeorološkog zavoda Branka Gele. Povod današnjem sastanku u Slavonskom Brodu velike su štete koje je prouzročilo posljednje nevrijeme praćeno tučom u Međimurskoj i Varaždinskoj te Brodsko-posavskoj županiji. Sastanku je, uz župane, dožupane ili predstavnike županija, bio nazočan i pomoćnik ministra poljoprivrede Stjepan Mikolčić.

ZAGREB - Pregovarački odbori Vlade i Sindikata državnih službenika i namještenika danas su usuglasili tekst novog kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, a potpisat će ga sljedećeg tjedna nakon sjednice Vlade, priopćio je Sindikat. Budući da je u kolektivni ugovor ugrađena odredba o doprinosu solidarnosti, nakon njegova potpisivanja organizirat će se referendum na kojemu će se državni službenici i namještenici odlučiti o prihvaćanju kolektivnog ugovora i prava koja su njime ugovorena.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za e-Hrvatsku, početkom srpnja počinje provoditi akciju kojom će svi učenici odlikaši po znatno nižim cijenama, čak i u pola cijene, moći kupiti računala, te će tri mjeseca imati pravo na besplatan pristup internetu i popust na informatičku izobrazbu. Najniža cijena računala bez PDV-a bit će 2500 kuna, odnosno s PDV-om 2999 kuna, rekao je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragan Schwarz.

ZAGREB - Stručno povjerenstvo Hrvatskih željeznica (HŽ) koje treba utvrditi činjenično stanje u realizaciji "Projekta Lika" održalo je danas prvi sastanak, ali u HŽ-u ne žele iznositi o čemu se raspravljalo, najavljujući da će o radu povjerenstva izvijestiti kada ono podnese cjelovit izvještaj, a mora ga izraditi u roku od 21 dan. Povjerenstvo treba utvrditi stanje u ostvarenju projekta kapitalnog remonta ličke pruge, odnosno način trošenja novca, razloge kašnjenja radova na tom dijelu pruge, planirane radove i sredstva i drugo, izvijestili su iz HŽ-a.

ZAGREB - Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Tomislav Josip Mlinarić sa suradnicima razgovarao je danas s predstavnicima Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i izvijestio ih da na tom području ove godine neće biti nastavka modernizacije HŽ-a, te da se svi radovi predviđeni u ovoj godini biti preneseni u iduću godinu. Mlinarić je kao razlog naveo nedostatak novca i to što poslovni plan HŽ-a za 2004. još nije donesen, jer se čeka rebalans državnog proračuna, priopćeno je iz HŽ-a.

ZAGREB - Vijeće za regulaciju energetskih djelatnosti (VRED) ocijenilo je da Inin zahtjev da se cijena za dobavu prirodnog plina za tarifne kupce u trećem kvartalu ove godine zadrži na razini iz drugog kvartala (1,07 kuna po prostornom metru) nije u skladu s Tarifnim sustavom, izvijestio je danas predsjednik VRED-a Mićo Klepo. Vijeće je na današnjoj sjednici utvrdilo da Inin zahtjev nije temeljen na Tarifnom sustavu, te da se cijene iz drugog kvartala neće moći primjenjivati i u trećem kvartalu.

ZAGREB - Cestovna inspekcija Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (MTTPR) rješenjem je privremeno zabranila radove na autocestama i državnim cestama u vrijeme ljetne turističke sezone, priopćeno je danas iz Ministarstva. Radi nesmetanog i sigurnog prometovanja cestama, radovi se ne smiju izvoditi od 21. lipnja do 15. rujna, posebice vikendima te uoči i u dane blagdana, izuzev radi dovršenja započetih radova na izgradnji i rekonstrukciji, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙