FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAELSKI VRHOVNI SUD SUSPENDIRAO IZGRADNJU SIGURNOSNOG ZIDA U BLIZINI JERUZALEMA

JERUZALEM, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Vrhovni sud Izraela naredio jeu četvrtak vojsci da odgodi izgradnju dijela sigurnosnog zida ublizini sela Noumane, predgrađu istočnog Jeruzalema, saznaje se izsudskog izvora.
JERUZALEM, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Vrhovni sud Izraela naredio je u četvrtak vojsci da odgodi izgradnju dijela sigurnosnog zida u blizini sela Noumane, predgrađu istočnog Jeruzalema, saznaje se iz sudskog izvora.

Sud je osim toga privremeno zabranio policiji, dok ne izda konačno mišljenje, da uhićuje stanovnike sela s motivom "ilegalnog ulaska u Izrael".

Linija razdvajanja u tom sektoru stavlja stanovnike tog malog sela u nemoguću situaciju, prisiljavajući ih praktički na nekretanje.

Vojska im zabranjuje da prijeđu "zid", koji se trenutno završava na nekoliko stotina metara južno od sela, kako bi išli u palestinsku zonu blizu Betlehema gdje rade i studiraju.

Sa svoje strane policija im zabranjuje da odu u istočni Jeruzalem, pripojen od 1967. godine, na sjeveru sela, jer nisu priznati kao stanovnici grada.

Linija se, prema Sudu, mora promijeniti u dužini gotovo 30 kilometara na sjeverozapadu Jeruzalema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙