FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

premijer Sanader posjetio kipara Vaska Lipovca u vezi podizanje spomenika maruliću

SPLIT, 1. srpnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader posjetio je danasuglednog hrvatskog kipara Vaska Lipovca u Splitu, radi dogovora u vezipodizanja spomenika ocu hrvatske književnosti Marku Maruliću uVukovaru, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.
SPLIT, 1. srpnja 2004. (Hina) - Premijer Ivo Sanader posjetio je danas uglednog hrvatskog kipara Vaska Lipovca u Splitu, radi dogovora u vezi podizanja spomenika ocu hrvatske književnosti Marku Maruliću u Vukovaru, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Naime, 1998. godine Povjerenstvo za podizanje spomenika Marku Maruliću nakon objavljenog natječaja na koji se prijavilo više od 50 hrvatskih umjetnika odlučilo je da prvu nagradu dobije kipar Vlado Radas, čiji je spomenik realiziran u Zagrebu. Drugu nagradu na natječaju osvojio je Lipovac, čija je skulptura trebala biti realizirana u Vukovaru.

Današnjim posjetom nastavljene su aktivnosti na realizaciji te odluke. Očekuje se da će spomenik Maruliću biti podignut u Vukovaru tijekom 2005. godine, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙