FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAGREB DOBIVA TRG I SPOMENIK PRVOM HRVATSKOM PREDSJEDNIKU

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Sredinom srpnja zagrebačka Gradskaskupština trebala bi se izjasniti o prijedlogu da se u hrvatskojmetropoli jedan gradski trg nazove Tuđmanovim imenom i da mu se,najvjerojatnije na istom trgu, podigne i spomenik, piše sarajevsko"Oslobođenje".
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Sredinom srpnja zagrebačka Gradska skupština trebala bi se izjasniti o prijedlogu da se u hrvatskoj metropoli jedan gradski trg nazove Tuđmanovim imenom i da mu se, najvjerojatnije na istom trgu, podigne i spomenik, piše sarajevsko "Oslobođenje".

Skupštinski Odbor za imenovanje ulica i trgova sastavio prijedlog koji je prilično iznenadio javnost, da se Tuđmanovim imenom nazove sadašnji Trg maršala Tita, a da se Titovim imenom preimenuje susjedni Rooseveltov trg. Svi su prijedlozi davanja nekom trgu Tuđmanova imena zapinjali zbog raznih službenih i političkih razloga, a jedan od zadnjih prijedloga, čiji je zagovornik bio i zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić iz SDP-a, bio je da se Tuđmanovim imenom nazove za sada neuređeni prostor u sastavu Trga Francuske Republike na kojem je Tuđman 1990. godine održao središnji zagrebački predizborni skup HDZ-a, navodi se u članku. "Sve je manje za očekivati da će Gradska skupština u kojoj vijećnici SDP-a i HNS-a imaju većinu, približavanjem lokalnih izbora nastaviti braniti svoju varijantu Tuđmanovog trga u zapadnom dijelu grada, a malo je vjerojatno i da će Tito izgubiti 'svoj' trg, no, kako izgleda, 'stradat' će američki predsjednik Roosevelt", predviđa dopisnik "Oslobođenja" iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙