FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULA: IDS ĆE PODUPRIJETI KANDIDATURU STJEPANA MESIĆA

PULA, 1. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Istarskog demokratskogsabora (IDS) Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare uPuli najavio kako će ta stranka poduprijeti kandidaturu StjepanaMesića za predsjednika RH na sljedećim predsjedničkim izborima.
PULA, 1. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli najavio kako će ta stranka poduprijeti kandidaturu Stjepana Mesića za predsjednika RH na sljedećim predsjedničkim izborima.

Rekao je kako će na temelju takve odluke IDS pozvati sve svoje birače i simpatizere, ne samo u Istri i Rijeci, da svoj glas daju predsjedniku Mesiću.

Kao razlog zbog kojega će IDS poduprijeti Mesićevu kandidaturu Jakovčić je naveo da se Mesić tijekom svog predsjedničkog mandata potvrdio kao predsjednik građanin, otvoren za dijalog i za susret s građanima u svakoj prilici.

Po Jakovčićevim riječima predsjednik Mesić uvodi takvu politiku koja je zapravo sukladna programskim odrednicama IDS-a kao što je poštivanje ljudskih i manjinskih prava te antifašističkih vrijednosti, a njegova uloga, po mišljenju predsjednika IDS-a, iznimno je velika u stjecanju statusa Hrvatske kao kandidata za članstvo u EU.

Osim toga, dodao je Jakovčić, Mesić ne samo što se potvrdio velikim prijateljem Istre zbog čega ga njezini građani doživljavaju svojim predsjednikom, već je istodobno podupro važne istarske projekte poput Brijuni rivijere, te osnivanja istarskog Sveučilišta u Puli.

Odgovarajući na pitanja novinara Ivan Jakovčić je izrazio uvjerenje kako će Stjepan Mesić biti izabran za predsjednika RH već u prvom izbornom krugu.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima predsjednik Savjeta IDS-a Valter Drandić kazao je kako je ova stranka ozbiljno krenula u pripreme za predstojeće izbore te kako je IDS-u idući mandat iznimno važan jer će tijekom njega Hrvatska ući u EU čime će se, kako je rekao, ostvariti politički ciljevi IDS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙