FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sabor: ids predlaže povrat duga umirovljenicima putem državnih obveznica

ZAGREB,30. lipnja(Hina) - Klub IDS-a uputio je danas u saborskuproceduru Prijedlog zakona o povratu duga umirovljenicima, po kojemubi se taj dug vraćao putem državnih obveznica.
ZAGREB,30. lipnja(Hina) - Klub IDS-a uputio je danas u saborsku proceduru Prijedlog zakona o povratu duga umirovljenicima, po kojemu bi se taj dug vraćao putem državnih obveznica.

Klub IDS-a na taj je način podupro inicijativu Matice umirovljenika da se dug vraća u obliku državnih obveznica, kroz period od pet do 10 godina, izvijestio je predsjednik Kluba Damir Kajin, na konferenciji za novinare u Saboru.

Ocijenio je kako je taj prijedlog humaniji od osnivanja umirovljeničkog fonda, koje predlažu Vlada i HSU, jer, kako kaže, "iza obveznica uvijek stoji država, dok iza prijedloga HSU-a i Vlade stoji tržište, što je krajnje neizvjesno, jer preostali državni portfelj nije posebno obećavajući".

Stoga, pojašnjava Kajin, IDS predlaže da izdane obveznice Vlada servisira iz dobiti od prodaje preostalog udjela u HT-u, INA-i i HEP-u.

Ocijenio je i da je sporazum između Vlade i HSU-a nemoguće ispoštovati, jer bi to, smatra, vodilo bankrotu Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙