FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 1. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 1. srpnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je 7. sjednicu nastavio objedinjenom raspravom o osnivanju državnog fonda za privremeno uzdržavanje djece, tzv. alimentacijskog fonda, koji su kroz zakonske prijedloge odvojeno predložili SDP i HSLS. Osnivanjem tog fonda predlagatelji žele riješiti pitanje neplaćanja uzdržavanja djece rastavljenih roditelja te izvanbračne djece. Naknade isplaćivale sve dok se ne uspostavi redovito isplaćivanje alimentacije, kada bi se isplaćena sredstva uz kamatu vraćala u fond kada ih država utjera od neodgovornih roditelja. Većina oporbenih klubova podržala je osnivanje Alimentacijskog fonda, dok se HDZ priklonio mišljenju Vlade koja ne prihvaća te zakonske prijedloge jer priprema svoj zakon.

ZAGREB - Klub zastupnika HSP-a u saborsku je proceduru uputio svoj prijedlog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, kojim će se, tvrde u HSP-u, vratiti dostojanstvo braniteljima i osigurati ostvarenje njihovih prava. HSP-ovac Pero Kovačević rekao je na konferenciji za novinare u Saboru da je njegova stranka više od pola godine čekala da Vlada izađe sa svojim prijedlogom, no da više ne mogu čekati jer branitelji od njih očekuju novi zakon. HSP-ovim prijedlogom, za čiju se provedbu predviđa utrošiti oko 2,8 milijardi kuna, u zakon bi se uvela dva nova poglavlja - o zaštiti dostojanstva Domovinskog rata te o ratnim dragovoljcima.

SPLIT - Predsjednik Vlade Ivo Sanader predao je danas vatrogasnim postrojbama Splita, Hvara, Makarske, Benkovca, Šibenika i Zadra 13 novih vatrogasnih vozila iz vladina programa nabavke 210 novih vatrogasnih vozila i modernizacije opreme do 2009. godine. Vozila su kupljena novcem iz Fonda koji zajednički financiraju država i jedinice lokalne samouprave. Podsjetivši na lanjske katastrofalne požare premijer Sanader naglasio je kako Vlada čini sve da vatrogascima olakša posao, posebno u preventivi.

SENJ - Pri slijetanju osobnog automobila u more smrtno je stradao maloljetni D.K.(1989.), jedna je uspjela isplivati iz mora, a jedna osoba još nije pronađena. Nesreća se dogodila noćas u 23,30 sati na jadranskoj magistrali na izlasku iz grada Senja u smjeru Karlobaga. Najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine osobno vozilo marke BMW karlovačkih registarskih oznaka sletilo je u provaliju i srušilo se u more. Ronioci i dalje tragaju za nestalim putnikom. Treći putnik zadobio je teže tjelesne ozljede i nalazi se u KB Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙