FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAS KONCILA: KAKO OSLOBODITI HRVATSKU IZNUTRA?

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - U komentaru "Kako osoloboditi Hrvatskuiznutra?", glavni urednik Katoličkoga tjednika "Glasa Koncila" IvanMiklenić ističe da je na sadašnjoj vlasti iznimna odgovornost daudovolji hrvatskim gospodarstvenicima iz iseljeništva, kao ikreativnim domaćim ljudima, da uvođenjem reda, zakonitosti ipoštivanja objektivne stručnosti i sposobnosti zaustavi korupciju,birokratizaciju i druge zloporabe na svim razinama državne vlasti.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - U komentaru "Kako osoloboditi Hrvatsku iznutra?", glavni urednik Katoličkoga tjednika "Glasa Koncila" Ivan Miklenić ističe da je na sadašnjoj vlasti iznimna odgovornost da udovolji hrvatskim gospodarstvenicima iz iseljeništva, kao i kreativnim domaćim ljudima, da uvođenjem reda, zakonitosti i poštivanja objektivne stručnosti i sposobnosti zaustavi korupciju, birokratizaciju i druge zloporabe na svim razinama državne vlasti.

Osvrćući se na nedavni clevelandski skup hrvatskih gospodarstvenika iz iseljeništva i predstavnika hrvatskih ministarstava, Miklenić napominje kako bi bilo za Hrvatsku upravo oslobađajuće iznutra kad bi sadašnja vlast, pritisnuta dobronamjernim planovima hrvatskih gospodarstvenika iz iseljeništva kao i pritiscima svih promicatelja općega dobra u samoj Hrvatskoj, uspjela uvesti stvarni red i zakonitost na svim razinama i strukturama lokalnih i državnih vlasti.

Po njegovim riječima u hrvatskoj je javnosti opetovana povika na novopečene tajkune, ali nema medijske ni ine kritičnosti prema drugim pojedincima i skupinama koji imaju moć i obilno je koriste na temelju svojih jugoslavenskih i ideološko-komunističkih podzemno-obavještajnih korijena.

Dodaje da ni jedna politička opcija koja je dosada bila na vlasti u Hrvatskoj "nije imala političke volje niti snage razbiti ili spriječiti djelovanje umreženih birokratskih moćnika, koji su često svoju snagu stekli podlim podilaženjem političkim, policijskim i obavještajnim funkcionarima".

"Hrvatsko gospodarstvo, a jednako tako i hrvatska kultura, hrvatska socijala i gotovo sva područja društvenoga života već su premoreni korupcijom, birokratskim zavrzlamama, igrama različitih kriminalnih, gospodarskih, obavještajnih i drugih lobija i umreženih skupina", tvrdi Miklenić u komentaru.

Piše kako se neki upućeniji analitičari hrvatske društvene stvarnosti ne mogu dovoljno nadiviti umješnosti i pronicavosti tih karijerističkih i često antihrvatskih osoba i skupina koje su se ubacile u sve političke stranke kao i u sve pore društva te vladaju i manipuliraju jednako uspješno kao da smo u 1972.

"Nerijetke od tih osoba i skupina služe se iznimno biranom hrvatskom rodoljubnom retorikom, pa im mnogi dobrodušni i naivni ljudi nasjedaju, a zapravo rade protiv interesa Hrvatske i hrvatskoga naroda. Hrvatska se mora osloboditi djelovanja tih snaga, jer to je osnovni preduvjet za razvitak i boljitak na bilo kojem području društvenoga života", piše glavni urednik u komentaru "Glasa Koncila", od 4. srpnja.

(Hina) xmc ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙