FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4.30 sati

ZAGREB, 21. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 4.30 sati.
ZAGREB, 21. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 4.30 sati.

ZAGREB -Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader čestitao je sinoć svim građanima Hrvatske Dan antifašističke borbe. "Antifašizam je u temeljima hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti - demokraciju, vladavinu prava i poštivanje slobode pojedinca, protiveći se svakom ekstremizmu i radikalizmu. Pobjedom nad fašizmom i sudjelovanjem u antifašističkoj koaliciji Hrvatska se svrstala među pobjednike Drugog svjetskog rata", navodi u čestitki predsjednik Vlade Ivo Sanader čestitajući Dan antifašističke borbe.

ZAGREB -Na svečanosti u Satiričkom kazalištu Kerempuh sinoć su dodjeljene nagrade 28. Dana satire, poznatog komediografskog festivala u Hrvatskoj. Zlatni smijeh - velika nagrada "Večernjeg lista" za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Filumena Marturano" Eduarda De Fillipa u režiji Jagoša Markovića i u izvedbi riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca. Nagrada za najbolju režiju Zlatni smijeh pripala je Draženu Ferenčini za režiju predstave "Ženidba" N.V. Gogolja u izvedbi Kazališta Virovitica. Zlatni smijeh za najbolji tekst dobio je Ivan Vidić za tekst predstave "Veliki bijeli zec", koju je u ZKM-u režirao Ivica Kunčević. Zlatni smijeh "Mladen Crnobrnja Gumbek" - glavnu nagradu za mušku ulogu - dobio je Sreten Mokrović za ulogu u predstavi "Veliki bijeli zec". Glavna nagrada za žensku ulogu Zlatni smijeh pripala je Elizabeti Kukić za ulogu u predstavi "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića u režiji Mustafe Nadarevića i izvedbi kazališta Kerempuh.

VUKOVAR - Uz "Večer" Georgea Gershwina u izvedbi ovogodišnje domaćice Festivala sopranistice Cynthie Hansell Bakić i uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića sinoć je u dvorcu Elz Gradskog muzeja Vukovar završio 6. Festival komorne glazbe. Festival je ustanovljen prije šest godina, a ove kao i prethodnih pet okupio je najpoznatija i najpriznatija imena izviođača ne samo klasične nego i jazz glazbe.

DUBROVNIK - U Međunarodnom središtu hrvatskih sveučilišta u Dubrovniku sinoć je otvorena izložba skulptura u kamenu i mramoru pod nazivom "Istraživanje" autora Šime Vidulina.

Umjetnik, koji živi i radi u Puli, do sada je imao 14 samostalnih izložbi, a više od 300 njegovih kamenih skulptura krase i obogaćuju javne prostore i privatne zbirke širom Hrvatske i inozemstva. Na dubrovačkoj izložbi predstavio se s 20-ak radova izrađenim u istarskom kamenu s motivima, među ostalim, ptice, jedra, ribe i ženskog torza.

ĆAVOGLAVE - Na velikom koncelebriranom misnom slavlju održanom sinoć u Čavoglavima, u kojem je sudjelovalo nekoliko tisuća vjernika i 30-ak svećenika, šibenski biskup mons. Ante Ivas blagoslovio je kamen temeljac za novu crkvu Hrvatskih mučenika. Gradnje crkve počela je na inicijativu i uz novčanu potporu popularnog pjevača Marka Perkovića Tompsona. Crkva Hrvatskih mučenika inače je prva nova crkva koja se u drniškom kraju gradi nakon 1990., a gradit će se po zamisli splitskog arhitekte Emila Šverka i imat će izgled starohrvatskih crkava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙