FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠENI DANI SATIRE I DODJELJENE NAGRADE

ZAGREB, 20. lipnja 2004. (Hina) - Na svečanosti u Satiričkom kazalištuKerempuh večeras su dodjeljene nagrade 28. Dana satire, poznatogkomediografskog festivala u Hrvatskoj.
ZAGREB, 20. lipnja 2004. (Hina) - Na svečanosti u Satiričkom kazalištu Kerempuh večeras su dodjeljene nagrade 28. Dana satire, poznatog komediografskog festivala u Hrvatskoj.

Zlatni smijeh - velika nagrada "Večernjeg lista" za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Filumena Marturano" Eduarda De Fillipa u režiji Jagoša Markovića i u izvedbi HNK-a Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

Nagrada za najbolju režiju Zlatni smijeh pripala je Draženu Ferenčini za režiju predstave "Ženidba" N.V. Gogolja u izvedbi Kazališta Virovitica.

Zlatni smijeh za najbolji tekst dobio je Ivan Vidić za tekst predstave "Veliki bijeli zec", koju je u ZKM-u režirao Ivica Kunčević.

Zlatni smijeh "Mladen Crnobrnja Gumbek" - glavnu nagradu za mušku ulogu - dobio je Sreten Mokrović za ulogu oca u predstavi "Veliki bijeli zec" Ivana Vidića.

Glavna nagrada za žensku ulogu Zlatni smijeh pripala je Elizabeti Kukić za ulogu Milice Šafranek u predstavi "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića u režiji Mustafe Nadarevića i izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh.

Zlatni smijeh za najbolju kabaretsku predstavu dodijeljen je predstavi "Što to ljudi govore/iliti buka" Gordana Nuhanovića i Slavka Brankova u režiji Slavka Brankova i izvedbi Dramskog kazališta Gavella.

Nagrada "Ivo Serdar" za najbolje prihvaćenu ulogu od publike pripala je mladoj glumici Antoniji Stanišić za ulogu Ruže, kćeri u predstavi "Motel Mrak" Dore Delbianco, u režiji Marice Grgurinović i izvedbi Kazališta Komedija.

Nagrada "Sabrija Biser" mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike uručena je Jadranki Đokić za ulogu Glumice u predstavi "Gretica, str. 89" Lutza Huebnera u režiji Roberta Raponje i u produkciji Istarskog narodnog kazališta u Puli i Kazališta Virovitica.

Pet ravnopravnih glumačkih nagrada Zlatni smijeh dobili su Katarina Bistrović Darvaš za ulogu Jele u predstavi Ivana Vidića "Veliki bijeli zec", Nataša Dorčić za ulogu Viole u predstavi W.Shakespearea "Na sveta tri krala ili kak očete" u režiji Vladimira Gerića i izvedbi glumačke družine Histrion, Ivanu Godniču za ulogu Profesora u predstavi "Učna ura" Eugenea . Ionesca u režiji Vita Taufera i u izvedbi Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane, Alenu Liveriću za ulogu Domenica Soriana u predstavi "Filumena Marturano" Riječkog kazališta Ivan pl. Zajc te Žarku Potočnjaku za ulogu Velečasnog u predstavi "Na sveta tri krala ili kak očete" u izvedbi glumačke družine Histrion.

Zlatni smijeh, tri posebna priznanja. dobili su Mustafa Nadarević za adaptaciju predstave "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića, Pozorište mladih iz Novog Sada za lokalizaciju predstave Mate Matišića "Anđeli Babilona" u režiji Nenada Gvozdenovića te autorskoj grupi predstave "To samo Bog zna" u režiji Saše Anočića i u zajedničkoj izvedbi Teatra Exit iz Zagreba i Neovisne umjetničke scene Barutana iz Osijeka za poticanje glumačkih istraživanja.

Ovogodišnji 28. Dani satire, koje je publika i kritika ocijenila veoma uspješnim, bili su posvećeni dramatičaru svjetskog glasa Eugeneu Ionescu.

Izbornica Dana satire bila je Željka Udovičić, a u ocjenjivačkom sudu bili su Joško Juvančić, predsjednik te članovi: Želimir Ciglar , kazališni kritičar "Večernjeg lista" i dramska umjetnica Barbara Prpić.

Nakon večerašnje svečane podjele nagrada izvedena je predstava "Kontejner sa pet zvjezdica" Dušana Kovačevića u izvedbi Teatra Zvezdara iz Beograda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙