FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 30. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 30. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

ZAGREB - Stanka Kovača, predsjednika Uprave HAC-a i Muhameda Čokljata, tajnika Povjerenstva za ceste Vlada je danas razriješila, a na njihova mjesta imenovala Marija Crnjaka i Borisa Ordulja. Vladina odluka rezultat je činjenice da su i Vlada i resorno ministarstvo dan prije otvaranja autoceste prema Splitu bili uvjeravani da će sve biti učinjeno na vrijeme i da je sve u redu. To je odnos koji se ne smije tolerirati, neovisno o motivima, ako oni postoje, istaknuo je ministar prometa Božidar Kalmeta na sjednici Vlade. I premijer Sanader nedopustivim je ocijenio što su Vlada i resorno ministarstvo bili uvjeravani da će sve biti u redu, a kasnije se pokazalo drugačije.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader opovrgnuo je pisanje jednog dnevnika po kojem će danas otvoriti nedovršenu autocestu. Suprotno naslovu te novine, danas otvaramo završenih 108 kilometara autoceste, a ostatak ćemo otvoriti kad bude spreman, rekao je premijer Sanader na sjednici Vlade poručujući da se njegova Vlada neće ponašati kao prethodna koja je otvarala nedovršene dijelove autoceste. Pritom je spomenuo autocestu prema Varaždinu koja je, rekao je, odrađena na brzinu i nekvalitetno, pa je zbog brojnih propusta za njen popravak potrošeno oko 15 milijuna kuna.

ZAGREB - Oporbeni klubovi u Hrvatskom saboru podržali su danas SDP-ov prijedlog izmjena Zakona o zdravstvenom osiguranju, koji predviđa ukidanje gornje granice porodiljnih naknada, a prijedlogu su se usprotivili vladajući HDZ, HSLS i DC. SDP-ovac Davorko Vidović je podsjetio da su te naknade u prvih šest mjeseci rodiljnog dopusta ograničene na najviše 4.200 bez obzira koliko rodilja zarađuje. Ocijenio je da bi ukidanje limita žene s višim primanjima potaknulo na rađanje. Marko Turić iz HDZ-a ocijenio je da predložene izmjene neće doprinijeti porastu stope nataliteta, jer se odnose na preuzak krug žena i na svega šest posto rodilja.

ZAGREB - Neven Mimica, saborski zastupnik s liste SDP-a koji je nedavno postao i član te stranke, danas je izvijestio da je odustao od dužnosti glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca, koju je sutra trebao početi obavljati, kako bi, kaže, izbjegao nepovjerenje u njegovu profesionalnost. Na taj se čin, kaže, odlučio sagledavši reakcije medija te dijela poslodavaca na njegovo nedavno pristupanje SDP-u, kao i njihovu zabrinutost da bi to, u kombinaciji s njegovim statusom oporbenog zastupnika, moglo negativno utjecati na djelovanje u HUP-u.

SPLIT - Ministar kulture Božo Biškupić te znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac posjetili su danas Konzervatorski odjel u Splitu koji obilježava 150 godina od utemeljenja konzervatorske službe. Ministar Biškupić naglasio je važnost konzervatora u zaštiti i očuvanju pokretnih i nepokretnih spomenika, što je "najviša zadaća jednog naroda, radi očuvanja njegove memorije". Splitsko - dalmatinska županija najbogatija je arheološkim lokalitetima i spomenicima kulture, istaknuo je, stoga je uloga splitskog Odjela jedna od najvažnijih u cijelom sustavu zaštite u Hrvatskoj.

SISAK - Vladin Ured za izbjeglice i povratnike od veljače do kraja lipnja ove godine na području na kojem djeluje Područni ured OESS-a u Petrinji vratio je vlasnicima 101 od 195 zauzetih objekata, te je na tom području ostvaren značajan napredak u povratu imovine, jer je samo prije godinu dana vlasnicima trebalo vratiti 553 objekta, priopćio je Područni centar OESS-a u Sisku. Po podacima tog centra, povrat imovine najsporije ide na području Sunje gdje treba vratiti još 122 kuće, ali taj proces ovisi o kupnji kuća preko Agencije za promet nekretnina.

ZAGREB - Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s voditeljicom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Tanjom Radočaj i veleposlanikom dobre volje UNICEF-a Zlatanom Stipišićem Gibonnijem. Voditeljica Ureda Tanja Radočaj upoznala je potpredsjednicu Kosor s projektom "Nasilje među djecom", sveobuhvatnim programom u koji je uključeno 116 škola u cilju promoviranja sustavne edukacije o sprječavanju nasilja među djecom. Potpredsjednica Kosor dala je potporu radu Uredu UNICEF-a u Hrvatskoj.

ZAGREB - "Mogućnosti integracije odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u hrvatski školski sustav", tema je okruglog stola koji je jutros u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava okupio predstavnike nevladinih udruga, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te znanstvenike. Riječ je o incijativi civilnog društva da se obrazovanje za ljudska prava uvrsti u školske programe, a poseban predmet mogao bi se zvati Građanska politička kultura, istaknuo je Žarko Puhovski, predsjednik HHO-a.

ZAGREB - Požar koji je noćas 35 minuta poslije ponoći izbio na području Zaborića kod Jadrtovca u Šibensko-kninskoj županiji zahvatio je oko tri hektara trave, makije, niskog raslinja i nešto borove šume. Požar je ugašen jutros u 6 sati. U zadarskoj županiji uslijed udara groma jučer poslije 14 sati dojavljen je požar na otoku Pašmanu u uvali Sv. Ante. Požar je lokaliziran u 17 sati i uskoro je ugašen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙