FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVOIMENOVANI PREDSJEDNIK KOMISIJE: ZOVITE ME SAMO BARROSO

BRUXELLES, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Novoimenovani predsjednikEuropske komisije Jose Manuel Durao Barroso u utorak je sam razriješionedoumice kako skratiti njegovo dugačko ime, što će olakšati posaonovinarima.
BRUXELLES, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Novoimenovani predsjednik Europske komisije Jose Manuel Durao Barroso u utorak je sam razriješio nedoumice kako skratiti njegovo dugačko ime, što će olakšati posao novinarima.

"Ne želim praviti usporedbe, ali i Papa bira ime kada bude izabran", našalio se Barroso, upitan kako se može kratiti njegovo ime nedugo nakon što su ga europski čelnici na izvanrednom summitu u Bruxellesu imenovali nasljednikom Roman Prodija.

"Zovite me, molim vas, samo Barroso, to je moje prezime, a što se tiče osobnog imena ljudi su naviknuti na Jose Manuel. I vi ćete se naviknuti na to. Zaboravite na Durao, u Portugalu postoji tradicija davanja dugih imena", rekao je.

Nekoliko trenutaka nakon toga dodao je da se i Manuel može ispustiti.

"Ako želite, možete također reći Jose Barroso, neću se ljutiti", rekao je novoimenovani predsjednik Europske komsije, koji bi dužnost trebao preuzeti 1. studenoga, a prije toga ga mora potvrditi Europski parlament.

"Jose Barroso, drago mi je što smo se upoznali", rekao je na kraju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙