FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DURAO BARROSO DANAS ĆE OBJAVITI PRIHVAĆA LI MJESTO PREDSJEDNIKA EUROPSKE KOMISIJE

LISABON, 29. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Portugalski premijer JoseManuel Durao Barroso danas će objaviti prihvaća li mjesto predsjednikaEruopske komisije, izvijestili su u utorak portugalski mediji.
LISABON, 29. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Portugalski premijer Jose Manuel Durao Barroso danas će objaviti prihvaća li mjesto predsjednika Eruopske komisije, izvijestili su u utorak portugalski mediji.

Tijekom jutra bio je predviđen njegov izvanredni sastanak s vijećem ministara, a zatim sastanak članova političkog povjerenstva Socijaldemokratske stranke, glavne političke stranke u portugalskoj vladajućoj koaliciji čiji je Durao Barroso predsjednik. Nakon toga sastanka očekuje se informacija o njegovoj odluci o tomu prihvaća li portugalski premijer mjesto predsjednika Komisije.

Irski premijer Bertie Ahern čija zemlja predsjedava EU-om, izjavio je da su 24 zemlje partnerice Portugala u EU-u suglasne s prijedlogom o Barrosovu imenovanju na mjesto predsjednika Komisije. Za večeras je u Bruxellesu zakazan izvanredni sastanak predstavnika 25 zemalja članica EU-a na kojemu će Durao Barroso i službeno objaviti svoju konačnu odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙