FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZLOŽBA "FRAGMENTI" U PRIGODI PEDESETE OBLJETNICE IZLAŽENJA ČASOPISA "ČOVJEK I PROSTOR"

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Izložba pod nazivom "Fragmenti -pogled u povijest" u prigodi pedesete obljetnice izlaženja časopisaUdruženja hrvatskih arhitekata (UHA) "Čovjek i prostor" otvorena jevečeras u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Izložba pod nazivom "Fragmenti - pogled u povijest" u prigodi pedesete obljetnice izlaženja časopisa Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) "Čovjek i prostor" otvorena je večeras u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

Izloženo je pedeset plakata s dvije do četiri stranice iz svakog godišta časopisa, a sa sadržajem za koji je Organizacijski odbor procijenio da predstavlja karakteristične trenutke pojedinih godišta, bilo da je riječ o arhitektonskoj realizaciji, urbanističkom planu, likovnoj izložbi ili čak reklami, rekao je glavni urednik časopisa Zdravko Krasić.

Po njegovim riječima, nisu prezentirane originalne stranice nego digitalni reprintevi jer mnogi brojevi postoje sačuvani samo u uvezima, no nastojalo se sačuvati tragove vremena kroz zadržavanje oštećenja i nećistoća na skenovima.

Krasić je najavio kako se planira postav izložbe na Prvom kongresu hrvatskih arhitekata u Zadru od 14. do 16. listopada ove godine kao i u drugim hrvatskim gradovima u suradnji s regionalnim strukovnim udruženjima s ciljem popularizacije arhitekture, urbanizma, dizajna i likovnosti.

Stoga će izložba u Gliptoteci biti otvorena samo tjedan dana.

Osnovnoj temi izložbe odgovaraju umjetnički projekti autora čiji rad uključuje istraživanje i bavljenje prostorom.

Tako je večeras Goran Petercol postavio svjetlosnu instalaciju "Blokovi", Ivan Midžić prostornu instalaciju "Vezanje Čovjeka i prostora", dok se zvučnom instalacijom "Vrt najgroznijih psovki" predstavio Dalibor Martinis.

Večerašnje okupljanje u HAZU-u bila je i prigoda za predstavljanje novog broja pedeset i prvog godišta časopisa "Čovjek i prostor".

Taj časopis već pedeset godina kontinuirano prati i prikazuje sve događaje arhitektonske, ali i šire likovne scene što ga čini jednim od najstarijih časopisa za kulturu s kontinuitetom izlaženja na hrvatskom prostoru, istaknuo je Krasić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙