FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 29. lipnja

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 29. lipnja.
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 29. lipnja.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks održat će konferenciju za novinare vezano uz zasjedanje Sabora do 15. srpnja (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, dvorana Klub zastupnika u 13 sati).

ZAGREB - Zajednička sjednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Pododbora za ljudska prava na kojoj će se raspravljati o problematici azilanata u Republici Hrvatskoj i prijedlogu zakona o uzimanju i presađivanju dijelova ljudskog tijela u svrhu liječenja (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, dvorana 202 u 12,30 sati).

ZAGREB - Klub zastupnika SDSS-a održat će konferenciju za novinare o "Važnosti pobjede Borisa Tadića na predsjedničkim izborima u Srbiji za odnos Hrvatske i Srbije" i o položaju srpske zajednice u Hrvatskoj (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, dvorana Klub zastupnika u 11 sati).

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV)

(zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 12 sati).

ZAGREB - Početak dvodnevne konferencije Udruge hrvatskih sudaca (UHS) koja se održava pod nazivom "Hrvatsko sudstvo na putu u Europu". U radu konferencije sudjelovat će stručnjaci iz raznih područja koje spaja zajednička želja i cilj - izgraditi moderan i učinkovit pravosudni sustav sukladan europskim standardima. Prvi put nakon 15 godina u radu konferencije će uz predstavnike sudačkih asocijacija iz Austrije i Slovenije sudjelovati i predstavnici iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Očekuje se dolazak premijera Ive Sanadera, zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić, te predstavnika sindikalnih središnjica, poslodavaca, pravosudnih ustanova i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (hotel Opera, Kristalna dvorana u 9,30 sati).

ĐAKOVO - Predstavnici Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSB) govorit će na konferenciji za novinare o zahtjevima vezanim uz cijenu pšenice (Vijećnica Općine Satnica Đakovačka, Starčevićeva 28 u 10,30 sati).

VUKOVAR - Pod geslom "Dunav - most prema budućnosti" u Vukovaru će se prvi put obilježiti međunarodni Dan Dunava. Organizatori niza događaja koji će se tom prigodom upriličiti su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i Hrvatske vode. Uz ostalo bit će predstavljen plan vodno-gospodarskog razvitka grada Vukovara, otvoriti poslovni prostor Hrvatskih voda u Vukovaru, te dokumentarna izložba o Dunavu autora Radoslava Karleuše iz Zagreba. Program će započeti u 17 sati ispred Hrvatskog veslačkog kluba "Vukovar".

VUKOVAR - Na sjednici Županijske koordinacije za ljudska prava Vukovarsko-srijemske županije govorit će se o analizi zabilježenih etničkih sukoba na području Županije, a jedna od tema bit će i zlostavljanje djece (palača Srijem, 9 sati) .

DUBROVNIK - Ministar kulture Božo Biškupić posjetit će grad Dubrovnik, gdje će razgovarati s intendantom Dubrovačkih ljetnih igara Ivicom Prlenderom i izaslanicima 90. sjednice Eurimagesa (festivalska palača u 20 sati).

OSIJEK - Četvrto Osječko ljeto kulture započet će premijernom izvedbom predstave "Kneja" osječkog Dječjeg kazališta. Do 21. srpnja, na 11 lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi bit će izvedena 42 kazališna, glazbena, filmska i likovno-umjetnička djela. U sklopu kulturnog ljeta nastupit će osječko i zagrebačko HNK, zagrebačka kazališta Kerempuh i Exit, te razna kazališta iz Beča, Brna, Libereca, Ljubljane, Ptuja i Subotice. Koncerte će održati pijanist Maxim Mrvica, Panonska filharmonija iz Pečuha, Zagrebački gitaristički kvartet i etno-jazz glazbenica Tamara Obrovac. Osječko ljeto bit će obogaćeno i izložbom "Hrvatska nova skulptura". (Amfiteatar Krunske utvrde na lijevoj obali Drave u 21 sat).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 51. Pula film festivala na kojoj će biti predstavljene programske aktivnosti i koncept ovogodišnjeg festivala (Hrvatsko društvo filmskih djelatnika, Britanski trg 12 u 14 sati).

ZAGREB - Matica hrvatska priređuje svečanu dodjelu nagrada za 2003. godinu (palača Matice hrvatske, Stossmayerov trg 4 u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Vesna Krbot-Nejašmić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙