FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČETAK HISTRIONSKOG LJETA 18. LIPNJA NA OPATOVINI

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Predstavom "Na Sveta tri krala ilikak očete", u režiji i prijevodu Vladimira Gerića, na ljetnoj sceniOpatovina, 18. lipnja bit će svečano otvorenje 19. Zagrebačkoghistrionskog ljeta, najavio je na današnjoj konferenciji za novinareZlatko Vitez, ravnatelj Glumačke družine Histrioni.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Predstavom "Na Sveta tri krala ili kak očete", u režiji i prijevodu Vladimira Gerića, na ljetnoj sceni Opatovina, 18. lipnja bit će svečano otvorenje 19. Zagrebačkog histrionskog ljeta, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare Zlatko Vitez, ravnatelj Glumačke družine Histrioni.

To Shakespeareovo djelo Gerić je pripremio za izvođenje na kajkavšitini, a po Vitezovim riječima, predstava, praizvedena prošle sezone, po reakcijama publike i kritike postigla je velik uspjeh.

Histrioni u ovoj sezoni pripremaju još dvije premijere "Torso cabaret" Senkera-Mujičića, Škrabea i Arsena Dedića u režiji Zorana Mužića i Šenoinu "Ljubicu" u preradbi Nina Škrabea i režiji Georgija Para.

Prva premijera "Torso cabaret" igrat će se na cabaret sceni "Gumbek" iza Osnovne škole "M. Krleža" na Kaptolu 16 na kojoj se predstave izvode već treću godinu.

Histrioni će, osim na Opatovini, nastupiti i diljem Hrvatske s predstavom "Lažna barunica", izvijestio je Vitez dodavši kako Histirioni povezuju sva zagrebačka kazališta jer u njihovim predstavama nastupaju glumci iz tih kazališta što smatra vrlo važnim za obogaćenje hrvatskog glumišta.

U slučaju lošeg vremena histrionske će se predstave odigravati u Dramskom kazalištu "Gavella", a u Histrionima su odlučili da će za umirovljenike utorkom, srijedom i četvrtkom ulaz biti besplatan.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙