FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP u Divuljama uspostavio dvadesetčetverosatno dežurstvo vatrogasnog centra

SPLIT, 29. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova odpočetka protupožarne sezone, 28. lipnja, u Zračnoj bazi Divulje kodTrogira uspostavilo je 24-satno dežurstvo Državnog vatrogasnogoperativnog centra, koji ima sjedište u Zagrebu, sa zadatkom stalnogpraćenja i izvješćivanja javnosti o požarima te angažiranja zračnihprotupožarnih snaga, izvijestio je danas priopćenjem pomoćnik glavnogvatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko.
SPLIT, 29. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova od početka protupožarne sezone, 28. lipnja, u Zračnoj bazi Divulje kod Trogira uspostavilo je 24-satno dežurstvo Državnog vatrogasnog operativnog centra, koji ima sjedište u Zagrebu, sa zadatkom stalnog praćenja i izvješćivanja javnosti o požarima te angažiranja zračnih protupožarnih snaga, izvijestio je danas priopćenjem pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko.

Centar je zadužen za praćenje i izvješćivanje o svim složenijim događajima povezanim s intervencijama vatrogasnih postrojba na području cijele Hrvatske, a posebnu će pozornost posvetiti praćenju većih požara na priobalju i otocima te za potrebe gašenja angažirati protupožarne zrakoplove i helikoptere.

Djelatnici centra raspolagat će sa svim značajnim informacijama o vremenu nastanka požara, približnoj veličini, vrsti površine i lokaciji, te o angažiranim snagama, tehnici i tijeku intervencije, o čemu će, osim putem telefona, medijima jednom do dva puta dnevno slati i izvještaje.

Centar je smješten u Zračnoj bazi Divulje radi bolje koordinacije i vođenja akcija gašenja velikih požara na priobalju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙