FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

140. OBLJETNICA PRVOGA HRVATSKOG DOBROVOLJNOG VATROGASNOG ZBORA

VARAŽDIN, 19. lipnja 2004. (Hina) - Varaždinsko Dobrovoljno vatrogasnodruštvo - Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor - proslavilo je usubotu u Varaždinu 140. obljetnicu, a na proslavi i na svečanojsjednici Društva bio je i predsjednik Republike Stjepan Mesić.
VARAŽDIN, 19. lipnja 2004. (Hina) - Varaždinsko Dobrovoljno vatrogasno društvo - Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor - proslavilo je u subotu u Varaždinu 140. obljetnicu, a na proslavi i na svečanoj sjednici Društva bio je i predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Na svečanoj sjednici u povodu 140. obljetnice varaždinskoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva, prvog vatrogasnog društva i uopće prvog organiziranog vatrogastva na području Hrvatske, predsjednik Mesić je rekao da za dobrovoljno i profesionalno vatrogastvo može izreći jedino pohvalu. Dodao je kako bi, međutim, trebalo više učiniti na koordinaciji među vatrogasnim društvima, profesionalnim postrojbama i ljudima na terenu.

Na svečanoj sjednici, održanoj u varaždinskoj Glazbenoj školi, Hrvatska vatrogasna zajednica uručila je priznanja slavljeniku - varaždinskome DVD-u, te predsjedniku Mesiću, gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Nakon sjednice, na Kapucinskom trgu varaždinski su vatrogasci nazočnima izveli složenu pokaznu vježbu s gašenjem i spašavanjem iz visokih zgrada, te s gašenjem i spašavanjem u slučaju prometne nesreće.

Hrvatski predsjednik posjetio je i Muzej hrvatskoga vatrogastva, čiji će nadograđeni dio sljedeće godine biti sjedište međunarodne Vatrogasne olimpijade.

Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu osnovan je 17. lipnja 1864. godine, čime je Varaždin postao kolijevkom hrvatskoga vatrogastva, a varaždinska regija jednom od najvažnijih vatrogasnih cjelina u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙