FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAKON SUDARA DVAJU BRODOVA U HAMBURGU PRIJETI EKOLOŠKA KATASTROFA

HAMBURG, 29. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Nakon što se u ponedjeljaknavečer u hamburškoj luci tanker koji je prevozio 960 tona sumpornekiseline sudario s kontejnerskim brodom i prevrnuo, prijeti velikaekološka opasnost, upozorili su u utorak vatrogasci.
HAMBURG, 29. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Nakon što se u ponedjeljak navečer u hamburškoj luci tanker koji je prevozio 960 tona sumporne kiseline sudario s kontejnerskim brodom i prevrnuo, prijeti velika ekološka opasnost, upozorili su u utorak vatrogasci.

Trenutačno traje pražnjenje četriju rezervoara tankera ENA 2 koji sadržavaju sumpornu kiselinu, ali nije isključena opasnosti istjecanja kiseline tijekom odsukavanja tankera, doznaje se od istog izvora. Tanker je vlasništvo Norddeutsche Affinerie, najvećeg europskog proizvođača bakra.

"Odsukavanje će početi tek u srijedu. To je vrlo osjetljiva operacija", upozorili su glasnogovornici vatrogasaca naglasivši da će u slučaju pucanja broda postojati opasnost "ekološke katastrofe".

Stručnjaci su precizirali da se katastrofa neće moći izbjeći ako je oštećen dvostuki trup tankera.

Tijekom jutra je počelo pražnjenje rezervoara u kojima se nalazi sumporna kiselina.

Tanker dug 62 metar koji s kretao prema lučkom terminalu za prihvat kiselina sudario se s kontejnerskim brodom. Prema prvim elementima istrage, kapetan tankera je vjerojatno bio pod utjecajem akohola u trenutku nesreće.

Jedanaest osoba, devet lučkih radnika i dva policajca su hospitalizirani nakon udisanja toksičnih para, rekli su policajci.

(Hina) xtm ydgk

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙