FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TANKER SA SUMPORNOM KISELINOM PREVRNUO SE U HAMBURŠKOJ LUCI

BERLIN, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Tanker koji je prevozio 960tona sumporne kiseline sudario se u ponedjeljak navečer u luci uHamburgu s kontejnerskim brodom i prevrnuo, pri čemu je ozlijeđeno 11ljudi, objavile su u utorak njemačke vlasti.
BERLIN, 29. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Tanker koji je prevozio 960 tona sumporne kiseline sudario se u ponedjeljak navečer u luci u Hamburgu s kontejnerskim brodom i prevrnuo, pri čemu je ozlijeđeno 11 ljudi, objavile su u utorak njemačke vlasti.

Devetorica lučkih radnika i dvojica policajaca zadobili su ozljede zbog isparavanja kiseline i smješteni su u bolnicu, rekao je glasnogovornik vatrogasaca.

Tanker, ENA 2, vlasništvo je Norddeutsche Affinerie (NAFG.DE), najvećeg europskog proizvođača bakra. Kretao se prema lučkom terminalu za prihvat kiselina kada se dogodio sudar.

Prema prvim testovima, čini se da spremnici s kiselinom u sudaru nisu oštećeni, tvrde vlasti. Mediji su, međutim, objavili da je nešto kiseline završilo u moru i izazvalo ograničeni pomor ribe.

Norddeutsche Affinerie je objavio da je zbog oštećenja vanjske oplate broda voda vjerojatno prodrla u prostor između spremnika s kiselinom i oplate što je uzrokovalo prevrtanje broda. Brod je imao dvostruku oplatu iz sigurnosnih razloga.

Kontejnerski brod u sudaru nije oštećen i nastavio je plovidbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙