FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POJAČANJA NATO-A U AFGANISTANU - PREMALO I PREKASNO

KABUL, 29. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iako su ga afganistanske vlastidobro prihvatile, pojačanje koje je najavio NATO u Afganistanu moglobi se pokazati nedovoljnim u odnosu na izazove s kojima se suočava tazemlja, ocijenili su u utorak afganistanski dužnosnici i međunarodnenevladine organizacije.
KABUL, 29. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Iako su ga afganistanske vlasti dobro prihvatile, pojačanje koje je najavio NATO u Afganistanu moglo bi se pokazati nedovoljnim u odnosu na izazove s kojima se suočava ta zemlja, ocijenili su u utorak afganistanski dužnosnici i međunarodne nevladine organizacije.

"Bojimo se da pojačanja NATO-a, uvedena radi izbora, iako pozitivna nisu dovoljna da uvjere afganistansko stanovništvo da raspolaže sigurnim okolišem u kojemu može slobodno i pravedno glasovati", kazao je šef Povjerenstva za prava čovjeka Ahmad Nader Nadery.

NATO je u utorak na summitu u Istanbulu najavio slanje u Afganistan 1500 vojnika koji će se priključiti kontingentu od 6500 vojnika koji su u toj zemlji od kolovoza prošle godine u okviru ISAF-a.

Kontingent od 2000 vojnika bit će u stanju pripravnosti, spreman da intervenira u Afganistanu u slučaju potrebe.

Nemiri koje uzrokuju talibani u Afganistanu pogađaju paštunski pojas na jugu i istoku zemlje.

"Ako se sigurnosna situacija nastavi pogoršavati, ljudi neće razumjeti kako će raspoređivanje ISAF-a na jugu zemlje stvarno pomoći zemlji", dodao je Ahmad Nader Nadery.

"Iako se veselim odluci NATO-a da poveća broj svojih vojnika, potrebno je zajamčiti da se ne radi o prašini u oči nego o pravim vojnicima na terenu", rekao je direktor nevladine organizacije Jedinice za istraživanje i procjenu Afganistana Andrew Wilder.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙