FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIONIČARIMA ERSTE & STEIERMAERKISCHE BANKE DIVIDENDA OD 16,38 KUNA PO DIONICI

RIJEKA, 29. lipnja 2004. (Hina) - Dioničarima Erste & Steiermaerkischebanke (ESB) ove će godine biti isplaćena dividenda u iznosu od 16,38kuna po dionici, za što će iz prošlogodišnje dobiti biti izdvojeno216,9 milijuna kuna, odlučeno je na današnjoj glavnoj skupštini ESB-au Rijeci.
RIJEKA, 29. lipnja 2004. (Hina) - Dioničarima Erste & Steiermaerkische banke (ESB) ove će godine biti isplaćena dividenda u iznosu od 16,38 kuna po dionici, za što će iz prošlogodišnje dobiti biti izdvojeno 216,9 milijuna kuna, odlučeno je na današnjoj glavnoj skupštini ESB-a u Rijeci.

Također je odlučeno da će od ukupne prošlogodišnje neto dobiti, koja je iznosila 228,38 milijuna kuna, u zakonske rezerve biti raspoređeno 11,4 milijuna kuna, a 51,7 tisuća kuna u zadržanu dobit.

Predsjednik Uprave ESB-a Petar Radaković istaknuo je da je proširenje ponude proizvoda banke, kao i unapređenje poslovnih procesa i procedura utjecalo na povećanje konkurentnosti te banke.

Tržišna pozicija ESB-a je ojačana, Banka je povećala svoj udjel na bankarskom tržištu Hrvatske, a ostvarena je i primjerena dobit uz adekvatnu kontrolu rizika, kazao je Radaković.

Istaknuo je kako je ESB prošle godine zabilježila porast bilance od 25 posto, te porast plasmana od 18,3 posto. Depoziti su povećani za 19,5 posto, rekao je predsjednik Uprave ESB-a, posebno istaknuvši povećanje depozita gospodarstva za 27 posto.

Radaković takve trendove očekuje i u ovoj godini.

Među ostalim, na današnjoj je skupštini dioničara ESB-a za novog člana Nadzornog odbora umjesto Augusta Josta, koji je podnio ostavku na to mjesto, imenovan Franz Kerber iz Graza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙